Biblioteket

Verser ur Kontainern - En sammanställning av de dikter som skrevs inför det levande rollspelet Rosk

skrivet av Sandra Holmqvist och Anders Karls 3.1.2012 i kategorin
Övrigt

Förord

Det finns så mycket vi inte förstår i vår värld, och än mer förblindar vi oss om vi endast godkänner det vi kan förnimma med våra sinnen. Med tanken och fantasin kan man utforska nya sfärer och de var så jag föreställde mig att skräp hade själar. Genom detta kom jag mig för att skriva det levande rollspelet Rosk.

Det experimentella levande rollspelet Rosk gick av stapeln 10.12.2011 i Vasa och arrangerades under Finlands Svenska Rollspelsförening Eloria rfs flagg. Huvudsaklig spelledare var Anders Karls medan Sandra Holmqvist producerade allt det lyriska material som var en viktig del av spelet.

Detta dokument är en sammanställning av alla de dikter som ordväverskan Sandra Holmqvist komponerade inför Rosk. Med undantag från ”Modernistisk skräpsonett nr. 1”, som var en allmän stämningsgivande text för hela projektet, så var de övriga dikternas funktion att vara inspiratonsmaterial och grund för deltagarna att skapa spelets karaktärer. Dikterna handlar alla om olika typer av skräp och är sorterade i alfabetisk ordning.

Mer information om projektet Rosk finner man på adressen:
http://www.eloria.fi/lajv/2011/rosk/

Må detta bli er en givande läsning!

Anders Karls
Helsingfors 21.12.2011

Hela dokumentet: PDF Verser ur Kontainern - En sammanställning av de dikter som skrevs inför det levande rollspelet Rosk [101 KB]

» Återvänd till Blandade biblioteket