Biblioteket

Lajvlitteraturtips

skrivet av Incognito 10.12.2005 i kategorin
Övrigt

Hans Käll: Levande rollspel, en handbok Bokförlaget Natur och Kultur, Stockholm. Presenterar levande rollspel i ett nötskal. En bra handbok för både nybörjare och vana spelare. Information om allt lajvrelaterat – rekvisita, spelorganisering, och litteraturlista. Värd att läsa både före och efter ett lajv. Skriven för svenska spelare, så kontaktuppgifter till butiker och rollspelsföreningar är svenska.

Hans Käll: Matka keskiaikaan, opas live-roolipelaajalle Otava ISBN 951-1-15985-2. Samma bok som Levande rollspel, men på finska och tillämpad för finska förhållanden.

Margot Hamilton Hill & Peter A Bucknell: The evolution of fashion, pattern and cut from 1066 to 1930 Butler & Tanner Ltd ISBN 0-7134-5818-6. En bra grundbok för den som är intresserade av att sy historiska kostymer. Boken har enkla svartvita bilder på både mäns och kvinnors klädsel från år 1066 till 1930, även mönster. Bilderna visar dock närmast engelsk adelsklädsel. Måtten på mönstren är i tum, så de måste omräknas till centimetrar.

John Peacock: Länsimainen puku antiikista nykyaikaan Thames and Hudson Ltd London ISBN 951-1-11431-X. En bok med massor av färgbilder på klädsel från år 2000 f.Kr. till 1980. Bilder på klädsel från Egypten, Kreta, antikens Grekland, Babylonien och Assyrien, Persien, antikens Rom, medeltida Europa, m.m. Innehåller beskrivningar på kläderna och ger bra tips för både adel och vanligt folk, innehåller inte mönster.

Grimas: Make-up voor professional en hobby Grimas ISBN 90-71269-05-1. En bok om teater- och fantasismink. Boken ger bra råd med bilder på hur man kan förändra sig på olika sätt, textdelen är dock inte så ingående som man kunde önska sig. Boken ger i alla fall bra riktgivande råd till den som vill göra en lite mer speciell smink.

» Återvänd till Blandade biblioteket