Tillgängliga spel

Eloria ordnar bordsrollspel året runt med spelgrupper i Vasa, Jakobstad och Åbo. Det är gratis att delta, och du börjar lättast genom att ta kontakt med en spelledare. Kontakt-uppgifter hittas vanligtvis på spelets sida.

Om du vill starta en spelgrupp är det fritt fram att göra så! Vi välkomnar alltid nya spelledare, nya spel och nya grupper. Det enda kravet är att du är medlem i föreningen. Allt material skickas direkt till .

Klicka på en logo nedan för att se kort spelinfo och tillgängliga grupper. Följ spelkampanjens länk för vidare information.

All flesh must be eaten

Ett skräckspel som fukuserar på överlevnaden i en värld som blivit invaderad av zombies. Man spelar som en s.k. Cast Member som försöker överleva en zombieinvasion. Spelet kan spelas som en kampanj men fungerar också väldigt bra som one-shots.

All Flesh Must Be Eaten © Eden Studios

Zombie

Ort: Oravais/Vasa
Spelledare: Conny Kulla
Status: Spelsessioner ordnas sporadiskt, gästspelare är välkomna

Dead of Night

Dead of Night är ett skräckspel. Exakt på vilket sätt skräck det är kan variera, beroende på spelledaren. Dead of Night går att använda för att skapa allt mellan hemska psykologiska berättelser till skräckkomedier. Berättelserna är tänkta att ta en till två sessioner, men det är inte omöjligt att utveckla det till flera.

Dead of Night © Steampower Publishing

Dark Tales

Ort: Åbo / Helsingfors
Arrangör: Johan Anderssén
Status: Har inletts, nya spelare tas emot och åskådare är välkomna om de är tysta

Dungeons and Dragons

En massiv fantasy-plattform som utvecklats i mer än ett trettiotal år. Spelet sägs ha gett upphov till lajvhobbyns utveckling.

Dungeons & Dragons © Wizards of the Coast

With only the best of intentions... (3.5/Eberron)

Spelets syfte för DM: Utveckla DM:s handgjorda ö i Eberron-settingen, vidareutveckling av samhället och städerna. För spelarnas del: Introducera DnD överskådligt och väcka bordsrollspelsintresset genom mystik och äventyr i en öppen ej-helt-utforskad värld. Gästspelare välkomnas återkommande eller alternativt som stödande NPC-roller. Eventuella gästroller/NPC's utarbetas tillsammans med DM.

Ort: Vasa
Arrangör (DM): Måns Backman (mansii_92[at]hotmail.com)
Status: Två aktiva spelgrupper är i gång

FIASCO

Ett SL-fritt spel för 3-5 spelare, gjort för att spelas på några timmar med sexsidiga tärningar och utan förberedelser. Under spelets gång utformas roliga, knasiga och ödesdigra situationer, ofta i mötespunkten mellan girighet, rädsla och lust. Det är som att göra er egen Bröderna Coen-film, på ungefär samma tid det skulle ta att se en. (fritt översatt från spelets hemsida). Läs mer...

FIASCO © Bully Pulpit Games

Ort: Vasa
Arrangör: Johanna Granvik (zimlor88[at]hotmail.com)
Status: Spel ordnas vartefter folk anmäler intress. Vi samlas på ett café, hemma hos någon eller på en annan plats, väljer ett speltema och ger oss hän åt galenskapen.

Hunter: The Reckoning

Ett skräckspel med fokus på övernaturliga varelser. I denna skuggvärld finns de som upplever det övernaturliga och väljer att bekämpa det. De får krafter från mystiska makter och blir jägare, Hunters, som lever ett farligt dubbelliv i jakten på det övernaturliga.

World of Darkness © White Wolf Studios

Tales from the city that never sleeps

Ort: Vasa
Spelledare: Calle Tengman
Status: Passiv; inget rum för nya spelare för närvarande

SS Skylight

Spelet är baserat på FATE-systemet som används i Spirit of the Century men utspelar sig i en helt egen spelvärld. Genren är Space Opera/adventure/action. Storyn och universumet är skapade av Johan Anderssén och utspelar sig på 4630-talet.

Ort: Åbo
Spelledare: Johan Anderssén
Status: Passiv, sluten grupp

Vampire: The Masquerade

I en förfallen nutid lever vampyrerna sida vid sida med människor utan att upptäckas, deras samhällen nästen av intriger och konflikter mellan olika sekter och klaner.

World of Darkness © White Wolf Studios

Vampire Finland

Ort: Vasa
Spelledare: Minna Joki
Status: Passiv

Werewolf: The Apocalypse

Världen är en mörk plats, fylld av korruption och monster. Massiva städer tränger allt snabbare undan de naturliga vildmarkerna, och varulvarna är den sista, röda linjen som håller tillbaka världens undergång. Apokalypsen kommer, och varulvarnas släkte måste inte bara tampas med korruptionens tjänare, utan även med slitningar bland med stammarna och de andra formskiftarna i världen.

Werewolf är 25% Captain Planet, 25% 90-talserier, 25% mysticism och 25% vansinniga idéer som vore huvudlösa till och med i actionfilmer.

World of Darkness © White Wolf Studios

Divinus

Ort: Vasa
Spelledare: Zacharias Holmberg
Status: Passiv, sluten grupp

Foto