The Adventures of the Crown Club

Den Stora Depressionen har vält världens ordning. Weimar-republiken i Tyskland har fallit och det som en gång kallades för Tyskland heter nu Tredje Riket. Sovjet ger sken av att vilja sammarbeta med väst i avväpningskonferensen i Genéve och har vunnit tillträde till Nationernas Förbund.

I en förvirrad och omskakad värld hukar sig beslutsfattarna bakom de egna gränserna. Medan en del talar om "fred" sluter andra vapenförbund bakom ryggen. Bakom fredsparollerna vet ingen hur morgondagens rubriker kommer att lyda.

Kung George V av Storbritannien är inte orolig. Han vet att när situationen verkat stormig har Englands krona vilat trygg i era händer. Han vet också att ni inte endast ägnat er åt att skydda det egna hemlandet. Genom århundradenas lopp har ni inte tvekat, utan rusat ut att beskydda världen från ondskans makter.


Ett pulp-baserat bordsrollspel, vars spelsystem i stora drag har inspirerats av Spirit of the Century-systemet. Storyn utspelar sig år 1935. Det första världskriget har varit och farit, och nu knyts en del band och förbund i ett försök att bevara freden. Dessvärre litar inte den brittiska regeringen på att freden kommer att hålla. Som tur är så finns The Crown Club. The Crown Club är en hemlig underättelsetjänst som har existerat i Storbritannien (och i den övriga världen) i flera århundraden. Och i denna stormiga tid så behövs era tjänster.

Stämningen till detta rollspel kommer och vara ganska lättsam. De onda är oftast onda, och de goda är oftast goda och de flesta problem i världen kan lösas bara man vill och har två knytnävar till sitt förfogande.

Som inspiration till detta rollspel så föreslår jag serier som Alan Moores "League of Extraordinary Gentlemen", Tom Strong, eller filmer såsom Indiana Jones, Shanghai Noon eller Wild Wild West.


Se även:

» Karaktärerna
» FAQ

Foto