Crown Club > FAQ

Vad är "pulp?

Begreppet "Pulp" kommer ursprungligen från det som på svenska kallas "kiosklitteratur". Det var billiga pocketböcker, som skrevs av okända författare, trycktes på billig pappersmassa och såldes billigt mellan 1920 och 1950-talet i USA. Språket kunde vara lite sämre, och var främst riktat till arbetarklassen. Teman kunde oftast hantera sådant som ansågs vara anstötligt på den tiden, t.ex inkludera våld, spänning och sexualitet. Samtidigt var pulp väldigt bekymmerslöst (åtminstone den varianten jag försöker uppnå). Den Goda makten var oftast God, den onda makten var faktiskt Ond. Det fanns inget "Nämen tänk om vi alla tog i hand och sjöng sånger så blir världen bättre", eller "Tänk ur den ONDAS perspektiv, hur eländigt HAN har det!"

Jag kan inte komma på det och det datumet, kan jag komma med nästa gång?

Javisst! Jag försöker strukturera turerna så att era karaktärer inte måste alltid vara med. Tänk på en tv-serie t.ex som Star Trek. ALLA personer som finns i berättelsen är inte med i precis varje avsnitt.

Men hörrödu! Såhär gick det inte till på 30-talet! Det fanns inte det och det, och den och den händelsen ägde inte rum *rant rant rant*

Detta är ett fiktivt rollspel så... Friheter med historia kommer förmodligen att tas. (T.ex det har ju inte existerat en grupp som heter "The Crown Club"... Eller har det....? *mystiskt flin*)


Fler frågor kan ställas på spelets forumtråd.


» Tillbaka till huvudsidan

Foto