Crown Club > Karaktärer

Ibland händer det att spelarna helt enkelt inte har en aning om vad de vill spela. Inspirationen tryter eller så har jag varit för otydlig. För att underlätta detta så har jag gjort klart några character sheets, som spelarna behöver bara "hoppa in" i. Dessa får naturligtvis ändras på om så önskas. Har man egna idéer till en karaktär så är det också fritt fram. Alla karaktärer är medlemmar av The Crown Club. De har alla olika orsaker att vara där.

Här kommer rollistan (Jag bara lägger ut efternamnet eftersom jag inte ännu vet vad för kön ni vill spela):

Dr Quinn: Vissa kallar dig för en "Galen Vetenskapsman". Men sådant tycker du är löjligt! De vanliga människor förstår bara inte vilket geni du är, och hur revolutionerande dina idéer är! Folk är konstiga, för de har inget emot att klona hunnen Attilas hjärna, men när du försöker lägga den i en 20 meters hög dödarrobot, ooh då har du plötsligt gått för långt!
Koncept: Galen Vetenskapsman

Slade: Du har alltid haft precis vad du har behövat. Pengar? Inga problem, folk går ju omkring med det i sina fickor! Det är en barnlek att sticka in handen och fiska upp en plånbok. Du har gjort en massa stölder i ditt liv, både stora och små. Du har rest runt i världen och återvänt till England med flera skatter som du har "hittat" på exotiska platser. Med all detta har du också lyckats köpa in dig i Sociteten i London. Du skulle inte kunna klara det själv dock... Därför har du en assistent med dig: Apan Elia. Du har tränat honom till att ta sig in i diverse utrymmen för att hämta nyklar eller stänga av larm eller kanske återvända med ett vackert halssmycke.
Koncept: Gentlemannatjuv

Sterling: Du bär alltid med dig en skruvmejsel utifall att något skulle gå sönder. Du bär ingen parfym eller dylikt, utan motorolja duger fint för dig. Du är en enastående mekaniker. En bit utanför London ligger din verkstad där du bygger och reparerar maskiner. Du har samtidigt ett logiskt sinne och en förmåga att kunna knåpa ihop en del uppfinningar. Som dendär gången när du byggde en ångdriven jättespindel som skulle ha varit med i det första världskriget? Du har inte hört den berättelsen? Nähä...
Koncept: Mekaniker/uppfinnare

Maxwell: Du slogs mot tyskarna i Frankrike under första världskriget. Före det slogs du mot afganerna. Före det mot boerna. Före det mot mahdisterna. Och så fortsätter listan.... Du har kämpat i en massa strider som general för den brittiska armén. Du ångrar inte en sekund av ditt liv och är villig att offra ditt liv för kung och fosterland!
Koncept: Veteransoldat

Penguin: Du slogs också mot tyskarna, fast inte på marken utan i luften. Du var en utmärkt stridspilot som sökte äventyret och spänningen! Du fick diverse utmärkelser och medaljer för väl utförda strider, bl.a mot den Röda Baronen. Dessvärre blev det inte som du önskade senare... När kriget tog slut så blev du hemförlovad, och du hade ingen fiende kvar att slåss emot. Nu har du dragit dig tillbaka till Skottland, där du har öppnat ett hotell. Åh, vad du önskar att du kunde ha fått dö en hjältedöd istället för att tyna bort av ryggbesvär och sprit. Dock har du en kärlek kvar i ditt liv: The Eagle. Hon står på baksidan och är ett Ford tri-motor transportplan du införskaffade för att åtminstone kunna flyga transportuppdrag om situationen kräver.
Koncept: Pensionerad stridspilot

Gordon: Du är också en vetenskapsman, men du är inte en GALEN vetenskapsman. Du jobbar som föreläsare i historia vid Oxford universitetet, och studenterna tycker om dig. När du inte gör det så är du ute i världen och utforskar. Man kan säga att du är en hobbyarkeolog. Du önskar att du kunde göra ett sådant fynd som Alexandrias bibliotek eller varför inte Förbundsarken? Det skulle vara så spännande att få undersöka dessa...
Koncept: Action Arkeolog

Bradford: Du har aldrig jobbat en dag i ditt liv. Helt enkelt för att du är ättling till den ärevördiga Bradford-familjen. Ni har en lång släktlista, och alla har mer eller mindre varit inblandade i den kungliga familjen. En av dina släktingar sägs ha haft en affär med Marie Antoinette i Frankrike. Med andra ord: Ni har kontakter över hela världen. Du har många vänner i sociteten i England, Frankrike, Tyskland... Tja, hela världen.
Koncept: Adlig äventyrare

Sekibo: Du kommer ursprungligen från västafrika. Du var häxdoktor hos en stam där. Du har därför mycket kontakt med andevärlden. Flera gånger har du kallat upp dessa för att hjälpa dig på dina resor. Människor har kommit till ditt kontor i London, där du bedriver naturell medicin och spådomar. Folk kan tycka att du är konstig och skrämmande. Men de förstår bara inte den fina mystiska konsten.... Knäppa européer.
Koncept: Medicinman

O'connor: Du växte upp på Dublins gator i Irland. Hela ditt liv har du varit fattig, och därför har du blivit tvungen att stjäla för att överleva. Och när du inte har kunnit stjäla för det så har du blivit tvungen att slåss för prispengar! Engelsmännen kallar dig "Den Irländska Hunden", för när de har sett dig i ringen mot en annan motståndare så är du som ett djur.
Koncept: Slagskämpe


» Tillbaka till huvudsidan

Foto