Vampire Finland > Ruby

Alla pratar om det. Alla längtar efter det. Många skulle gå över lik för att få det. Men vad är egentligen Ruby?

Vampyrer njuter av blod av alla de sorter, ju "finare" varelse, desto bättre. Människoblod är i toppklass (även om det talas om att det finns varelser vars blod är än mer... intressant). Eller, åtminstone var det så, fram till ungefär ett och ett halvt år sedan.

Från ingenstans dök en ny substans upp i nattlivet i de nordiska länderna. Man trodde först att det handlade om någon ny godtycklig innedrog, men det visade sig snabbt att det var bättre än så. Vad som dykt upp på marknaden var bättre än någon mänsklig drog - det var ett blod vars njutning lämnade spår i både kropp och själ. Njutningen som en vampyr kunde finna i denna rubinröda substans var omatchad i såväl liv som oliv. På mindre än en månad föll näst intill alla vampyrer offer för frestelsen.

Den flödade på nattklubbar, i mörka lägenheter, på fester och bjudningar. De odöda hade funnit en ny, omätbar njutning – men ingen visste varifrån den hade kommit. De försök som gjorts att spåra källan hade misslyckats och rykten spreds om att det var Tremeremagi, Toreadorplaner eller andra paranoida teorier. Men i slutändan dukade de flesta under för njutningen.

Men så försvann den, för drygt ett år sedan. Lika plötsligt som det dykt upp, försvann Ruby igen. Detta gav upphov till en viss... upprördhet bland vampyrer. De hade vant sig vid sin nya njutning, och att få en sådan kalldusch var ytterst ovälkommet. Med ens blev ett samhälle som varit tämligen lugnt och organiserat plötsligt fyllt av slitningar och oro. Många insåg att de kanske blivit lite för fästa vid substansen, och detta tog ut sin rätt. Många vampyrer strök med i oroligheterna efteråt, och det tog månader för furstarna i Finland att slutgiltigt städa upp röran.

Nu när det återigen ryktas om att Ruby finns att få tag på slits månget gammalt sår upp, och många frågar sig om de skulle klara av att falla i fällan igen... eller om de skulle kunna motstå. I olivet finns det inte många förlustelser, så man måste ta vara på de man hittar...

Om Ruby rent praktiskt

Ruby är, som namnet anger, en rubinröd substans ungefär samma viskositet som blod, bara lite mer tjockflytande. Det intas genom att dricka det, varpå intagaren erfar något som beskrivits som "en våldsam orgasm som sprider sig från munnen". Mången Toreador har försökt överträffa denna slående, om än burdusa beskrivning, men tvingats erkänna sig besegrade.

Det första kraftiga ruset går över efter fem minuter, följt av ett välmående rus som varar i ungefär en halvtimme. Efter detta sätter antingen en allmän apati och tomhetskänsla in, eller en djup känsla av svårmod och desperation, beroende på individen. Detta varar från en halvtimme upp till en timme med varierande intensitet beroende på hur mycket man intagit.

Ruby är dessutom väldigt beroendeframkallande. Inte främst på fysisk nivå, utan mestadels på en psykologisk nivå. Välmåendet är ett som inget annat kan skapa hos vampyren, så när det försvinner sätter en kraftig saknad in. Livet ter sig med ens väldigt tomt utan Ruby.