Inledning

Hemlandet Darnias kung Farak har råkat i gräl med Alverna i Eloria. Detta har lett till att kungen dragit i krig och lämnat sin 17 -åriga son Mergin att regera, så att han själv ska kunna leda sin armé. Faktum är att kriget bara har pågått en kort tid och att kungen har varit segerrik och lämnat Darnia i fred, hans undersåtar har fått leva någorlunda oberörda av kriget. Men alverna samlas i de stora skogarna och skuggorna sveper in över landet.

Nu är skörden bärgad och höstståndsfesten skall firas i byn Nuln. Det skall bli dans, lekar, svärdskamp, brottning, bröllop, religiösa riter och mycket mer i byn. Vandrande underhållare har kommit då ryktet om festligheterna är vida känt. Men även andra rykten vandrar med de resande. Man talar med oroväckande tungor om byar och gårdar som plundrats och bränts. Dessa rykten har även nått den lilla by Nuln som ligger vid en berest handelsled vid kusten. Misstänksamheten och fientligheten mot traktens alver och främlingar har ökat den sista tiden. Vem kan du lita på och hur kommer kriget att påverka livet i den lilla byn? Kommer alverna i Darnia att ansluta sig till alverna i Eloria eller inte? Kan människor och alver i Darnia förbli fränder trots att kungarna krigar?

Vad är det som gjort handelsmannen Gorak så konstig? Blir alla män sådana innan de skall ingå äktenskap? Har man sett älvor eller är det bara tokiga shamanen Egon som yrar? Älvorna har ju försvunnit sedan länge och de gamla fördragen glömts bort. Vart har Haralds son tagit vägen? Ryktet talar om att han blev bortrövad i skogen; man har i flera dagar sökt men utan resultat. Inget är sig likt vid handelsleden.

Nu är det hur som helst höststånds- och bröllops fest och det är inte något som kan få värdshusvärden Arath Silfertunga att ställa in festligheterna. Vad som kommer att hända nu är upp till dig...

Foto