Inledning

Ett par år sedan, den forntida Darnias kung Margoths och Elorias kung Lathilas blodbröderskap, som var bundet till deras ättlingar, hade brutits. Darnias dåvarande kung Farak kunde haft levt i frid, men den maktlystna kungen villa ha mer; grannlandet Eloria. När Elorias kung Elathén vägrade att utlämna sin krona proklamerade Farak krig. Länderna hamnade i blod och kaos, och många oskyldiga civiler fick lida. Rapporter om omänskliga trollstridare, som förut troddes bara existera i barnens sagor, spreddes.

Mitt i de osäkra tiderna firades höstståndsfest och bröllop i byn Nuln. Byborna trodde de skulle ännu få leva i fred, men festen blev något helt annat de väntade sig. Efter en mängd av oroväckande ryckten, konflikter, och farliga situationer, utföll situationen och byn fick sitt bröllop. Men samtidigt fick byns shaman Vasok en syn; brudgumen Felgar var den riktiga tronarvingen!

Med sin nyvigda hustru hövdingadottern Aloria reste Felgar för att möta sin mor, änkedrottningen Awian, som var kung Faraks äldre brors hustru. Mötet ledde till att Awian och Felgar anslöt sig till Elorias kung Elathén, och när ryktet spreddes om den rätta tronarvingen, började Faraks makt falna.

Nu har Farak besegrats och Felgar skall krönas tillsammans med sin hustru Aloria. Festligheterna i kungaherrgården lovar bl.a. dans, musik, och bra mat, och många har bjudits till den märkvärdiga festen. T.o.m. själva Elorias kung har anlänt för kröningen, som traditionen mellan Darnia och Eloria har varit sen de forna kungarna.

Men vad gör den besegrade Farak i festen? Borde han inte vara fängslad?

Vackra kvinnor med vingar har anlänt till hovet, en av dem ser förnäm ut. Vilka är de och vad vill de?

Hur är det möjligt att en trollgrupp har släppts till kröningen? De är ju blodtörstiga barbarer.

Det skummar under ytan, och rykten och intrigerande frodas i hovet. Man behandlar varandra med silkehandskar, men inuti handsken kan finnas en sten...


Finlands svenska rollspelsförening Eloria r.f. arrangerade Frändefejden -sagans andra del i Fänrik Ståls Center i Österbotten sommaren 2004. Lajvet var ett nybörjarvänligt low fantasy -hovspel med intrig, mänskliga relationer, skandaler, och konflikter.

Lajvet skrevs av Maarit Varis.

Foto