Praktisk info

Tid: 18.-20.8.2006 (fredag kväll till söndag eftermiddag, själva spelandet från lördag morgon till söndag eftermiddag).

Plats: Fagerbacka i Pedersöre kommun. Beläget nära byn Purmo, ca 100 km nordost om Vasa.

Skiss över spelområdet.

Åldersgräns: 15 år för Elorias medlemmar, 16 för andra. Rekommenderad ålder: 16 och äldre.

Deltagaravgift: 5 € för medlemmar, 10 € för andra. Pig-/dräng-roller gratis.

Sista anmälningsdatum: tisdag 18.7.2006

Genre: Low fantasy. Lajvet kommer att vara råare än många tidigare lajv ordnade av Eloria. Konflikterna kommer att vara många och djupgående, festligheterna dekadenta och våldsamma.

Anmälning: Anmälningstiden har gått ut!

Incheckning: Sker på kvällen fredag 18.8.2006. Vår önskan är att alla skulle befinna sig på plats senast kl. 20.00, men eftersom det är en lång väg till spelplatsen förstår vi att det kanske inte är möjligt för alla. I sådana fall ber vi om att ni meddelar oss.

Vägbeskrivning: Läs här!

Mat: På värdshusen har man möjlighet att köpa kall mat med in-lajv pengar, men några stora gourmet måltider blir det inte (denna mat ingår i deltagaravgiften). Vi rekommenderar att alla har med sig egen mat, helst sådant som går att äta in-lajv - precis som gjordes på lajvet I Vargarnas Skugga 2, eftersom vi inte har möjlighet att köpa mat till värdshusen så att de kan proviantera 40 spelare med mat som gör dem mätta i 2 dagar. Det finns heller INTE KYLSKÅP på OFF-området, så maten måste kunna hålla sig i några dagar utan kylning. Det finns heller inte några uppvärmningsmöjligheter, hur det är med öppen eld är fortfarande oklart. Ha gärna in-lajv mat som ni kan bära på i en säck eller något liknande.

Exempel: grovt bröd, ost (såklart i lajvig förpackning, t.ex. brun papperspåse eller invirad i linnetyg), skinka (samma sak gäller som för osten), russin, nötter, äppel, morot, karelska piroger, skorpor osv. Vad som helt enkelt kunde tänkas finnas på medeltiden. Det funkade jättebra på IVS2 så nog ska det funka nu också. Kolla recepten på Blandade Biblioteket. Naturligtvis får man också äta på OFF-området, men vi skulle fördra att det inte blir en gemensam matsal, utan att spelarna befinner sig in-lajv så mycket som möjligt för maximal stämning och spelupplevelse för alla.

Matkärl: Värdshusen har föreningens keramikmatkärl i bruk, men ta med egna matkärl för din in-lajv mat om den så kräver (in-lajv vattenflaska, skål, sked, osv).

Sovplats: Trots att det finns flera stugor på Fagerbacka där lajvet utspelar sig, är de väldigt små och endast ett fåtal får rum att sova i dem. Det finns däremot två stora lador som huvudparten kommer att inkvartera sig i för nätterna. Dessa erbjuder dock inte mer än tak över huvudet, så det kommer att vara som att sova utomhus! OBS! Lördag-söndag natten är OCKSÅ in-lajv, så spelet avbryts INTE för att ni ska sova då. Detta innebär att sovgrejorna skall vara så in-lajv som möjligt.

OFF-område: En av de modernare stugorna kommer att fungera som OFF-område.

Sanitet: Utedass. Inget rinnande vatten.

Vatten: Arrangörerna ordnar med sig några vattendunkar, men de kommer inte att räcka för 40 personer. Om ni har vattendunkar så ta med, annars kan ni ta minst en 1,5 liters flaska. Fyllning av flaskorna sker i Purmo, så själva vattnet behöver ni inte släpa med er! Det är viktigt att man dricker mycket vatten utöver vad annat man dricker på lajv för att inte få vätskebrist.

Klädskick: Försök ditt bästa att inte använda kläder som kan kopplas till nutid. Sy eller låna om du inte har medeltida lajvkläder. Skorna är vi inte så noggranna med, se nu åtminstone till att de är diskreta. Om du har något du kan tänkas låna ut till dem som ej har kläder, så ta kontakt! Likaså om du är osäker på vad som duger, vi hjälper gärna!

Myggor: Med all sannolikhet kommer det att vara mycket myggor på spelplatsen, så var förberedda. Tjärluktande myggmedel är in-lajvigt.

Väder och vind: Största delen av lajvet utspelar sig UTOMHUS trots väder och vind, eftersom stugorna är små!

Bra att ha med:

  • En pengapung är alltid bra att ha för sina mynt och andra saker.
  • Ta med VARMA kläder också! Stickade ylletröjor kommer accepteras, bara de ser lite diskreta ut. Varma sockor är ett måste. Långkalsonger likaså. En frusen lajvare är ingen bra lajvare.
  • Lykta med ett ljus.
  • Sovsaker: Liggunderlag (skall övertäckas helt med filtar, fårfällar, granris eller dylikt) En MASSA varma ylle eller vadmalsfiltar, det blir kallt om nätterna och du vill INTE frysa. Om du inte har filtar, fråga runt! Om du verkligen inte hittar några bra, så ta kontakt! (Helst skall de ju inte vara neongröna) Diskreta sovsäckar (helst av tyg och inte moderna konstfibrer) godkänns ifall du inte har annat, men då skall den vara mycket ordentlig gömd under filtar eller dyl.
  • Mat (helst in-lajv).

Frågor: Vid frågor angående vad som helst relaterat till Blodröd Måne, ta kontakt med spelledarna (se kontaktuppgifter nedan).

Spelledare, författare och kontaktpersoner:

Ronnie Karlsson & Sebastian Köhler

Foto