Praktisk info

"I Vargarnas Skugga: Prologen" är ett stämningslajv. Tyngdpunkten ligger på stämning och inte på intriger. Vi kommer att försöka återskapa en vanlig kväll på ett värdshus, med allt vad det innebär av god mat och dryck, sång, musik, spel, goda historier och kanske även slagsmål ifall nån känner på det viset. Rollerna kommer att få intriger, men de är klart mindre än vad man får i andra lajv.

Detta lajv tror vi passar utmärkt för både såna som aldrig lajvat och för de som varit på några. Så alla, dra med era kompisar!

Det ni kan tänka på är att ladda upp med fina visor. Ta med era instrument och ställ er modigt upp. Ta även med era tärningar och tjäna stora summor. Men framförallt ett gott humör och en vilja att göra detta till en oförglömlig kväll!

Tidpunkt & incheckning

Vi träffas på lördag 1.4.2006 kl. 14.00 vid Kvevlax Sparbank därifrån är det ca 10 km till lajvstället. Alla tar sig till banken på egen hand, ta kontakt med folk på forumet eller via oss om du har problem med att få skjuts. Men gör detta så snabbt som möjligt!

Från Sparbanken försöker vi att organisera bilarna så att så lite bilar som möjligt åker (nästan) ända fram. Detta p.g.a att sista vägen är en liten jobbig skogsväg, där det inte finns bra parkeringsutrymmen/vändningsställen.

Sista biten går vi (ca 1 km) så tänk på det då ni packar!

Ta med minimalt med OFF-grejer. Kom gärna lajvklädda, så slipper ni ta med OFF-kläder. Förvaringsutrymmen i scoutstugan är MYCKET begränsade.

Om någon av er har vänner eller föräldrar som är villiga att komma och släppa av er vid lajvplatsen, sedan fara därifrån och för att sedan hämta er därifrån igen på söndag är det jättebra. Fråga gärna runt! Vägförklaring till lajvplatsen kommer ges vid banken.

Lajvet börjar någongång vid 17 tiden, och håller sedan på hela natten. När du vaknar på söndagen är lajvet slut.

Plats

Scoutstugan i Västerhankmo (samma som IVS1). Mer info om färden dit kommer senare.

Mat och dryck

Värdshuset kommer att bjuda (kostar givetvis i in-lajvpengar) på utsökt mat; gröt, potatis, morot, kött och bröd, så ni behöver inte ta med egen. Drycker av flera exotiska sorter kommer att serveras. Eget vatten kan ni dock ta med om ni behöver till annat än dricka, i en inlajvig flaska förstås. Kärl kommer att finnas på plats så de behöver ni inte heller bekymra er om, om ni nu inte har nåt häftigt (in-lajvigt) stop som ni vill imponera med.

Sovplats

Ni sover på värdshusets loft. Det är slutet av mars, det är inte varmt, så ta med mycket filtar så att ni har det varmt och mysigt. En frusen lajvare har inte roligt. Vi ser gärna att ni klarar er utan sovsäck, men om ni nu tror att ni inte klarar er utan, så tack den väl med filtar. Loftet är en in-lajvplats, så tänk på det när ni packar och under lajvet. Det kommer att finnas en öppen eld inne i huset som är igång hela natten och en utanför. Mysigt mysigt.

Hygien

Det finns ett utedass på stället, men dock inget rinnande vatten. Men de klarade ju sig förr...

Off-område

Vi kommer att visa er var ni kan gå OFF, men det är i princip så långt från värdshuset att ni inte syns eller hörs. D.v.s nånstans mitt ute i den kalla, mörka och ryyysliga skogen.

Alkohol och droger

Antagligen självklart för de flesta, men vi säger det ändå: ingen alkohol eller droger överhuvudtaget ska finnas på detta lajv. Punkt.

Klädskick

Inga höga krav, försök ditt bästa. Sträva dock efter att inte använda saker som alla direkt kopplar till nutid. Ex. Adidaströja. Om du vill ha hjälp med kläderna, tveka inte att ta kontakt. Vi hjälper mer än gärna!

Annars, ta med så lite extra, offlajv kläder som möjligt, p.g.a. frakten dit och utrymmesbrist.

Bra att ha med

* Kläder som passar. Detta kan verka löjligt att påpeka, men vi har med några som inte kanske lajvat medeltida förut. Om du inte har några, sy. Eller låna av någon.

Osäker på vad som duger? Ta kontakt så hjälper vi mer än gärna!

* En pengapung är alltid bra att ha för sina mynt och dyl.. Lätt att sy sig en, men ack så användbar!

*Ta med VARMA kläder också! Om ni vill sitta ute vid den mysiga lägerelden. Och så kan det bli ganska kallt om natten. Stickade ylletröjor kommer accepteras, bara de ser lite diskreta ut.

Varma sockor är ett måste.

Långkalsonger likaså. En frusen lajvare är ingen bra lajvare.

* Sovsaker:

Liggunderlag (SKALL övertäckas HELT med filtar, fårfällar, granris eller dyl.)

En MASSA varma ylle eller vadmalsfiltar , det blir kallt om nätterna och du vill INTE frysa. Om du inte har filtar, fråga runt!

Foto