Rykten på Lyktan

Här kommer lite rykten som för tillfället är aktuella i Narg, främst då bland de som lever i skuggan av lagen. Du som spelare skall själv välja vilka av dess rykten som din roll är intresserad av. Lite tips på hur du skall välja och tänka:

1) Vad jobbar din roll med? Vad är hennes passion i livet? Det är rykten som hänger ihop med dessa saker som din roll kommer att ha lagt på minnet.

2) Var har hon befunnit sig den senaste tiden? Om hon varit isolerad på ett ställe kanske hon inte hört så mycket rykten. Om hon däremot befunnit sig på ett värdshus en tid, eller befunnit sig på andra platser med mycket folk i rörelse har hon säkert snappat upp flera rykten.

3) Din roll kan omöjligen veta allt om alla rykten. Bestäm dig för vad din roll vet och inte vet. Ett exempel: Om ett rykte här nedan innehåller information om plats, tid, inblandade personer, motiv osv. kanske din roll bara vet en del av dessa. Detta kommer att ge er något att diskutera om på Lyktan.

4) Din roll kanske har hört konstiga versioner av rykten? Sådant som inte alls stämmer. Hitta gärna på egna versioner.

5) Är din roll alls intresserad av sådant här skvaller?

Rykten:

- Våren är sen. Har Simrí svårt att slita sig från Hendor eller vill han inte släppa henne. Tänk om våren inte kommer?

- En av spelarna har tydligen stuckit från värdhuset mitt i natten. Det ryktas att hon var skyldig många personer pengar och folk vill nu ha tag på henne.

- Det ryktas att Snottrasads Övertjuv Snottra ligger sjuk. Vad kan hon ha gjort för att förtjäna detta straff? Vilken gud har hon gjort arg? Det pratas inom Tjuvgillets väggar att hon antagligen kommer att dö. Ryktena säger också att alla kanske inte är helt ledsna över hennes öde..

- Tjuvgillets äldste rådsmedlem Frej är på väg till Lyktan. Varför? Rykten säger att han är arg på någon, men vem?

- Det ryktas att ett skepp (med värdefull last) har gått på grund bara ett litet stycke från Lyktan. Tyvärr befinner sig båten vid ett strömt ställe, där isen under vintern varit alldeles för svag för att kunna färdas på, men alldeles för starkt för att kunna åka igenom den med båtar.

- Rykten om att Hökklanen rör på sig. De är visst på resande fot. Västerut säger vissa. Vad är Hökklanen förresten?

- En man som just vid detta tillfälle befinner sig på Lyktan har bedrivit tidelag med en bondes djur. Bonden bor i Sjöboda, och det var tydligen får det handlade om. Eller var det svin? Han har smygit in till djuren mitt i natten och förlustat sig. Han hade svart hår. Eller var det mörkbrunt?

- En helknäpp ung man huserar i Sjöboda. Han berättar underliga historier, säger sig prata med gudarna och ylar mot månen. Han hette något på e.

- På ön Narrfackla har just två luffare mördats. Det var en galen sekt som offrade dem till någon gud. Liknande rykten har gått förr, men ingen vet vad det egentligen handlar om. Vissa rykten säger att detta hände på ön Blodeblot istället.

- En rövare har lyckats rymma från Ön! Denna person sitter alltså inne med ovärdelig information, men var håller han/hon hus? Rykten säger att hon/han tog livet av sig, men varför?

Ingenting hindrar dig från att komma på mera historier. Bred på bara!

Foto