Regler

Strider:

Under "Uppenbarelsen" kommer högst antagligen inte att ske mycket regelrätt strid. Inte för att det inte skulle finnas konflikter, men de kommer antagligen att lösas på andra sätt, och förresten har ni antagligen annat att tänka på än slåss med varann. Men för den händelse att någon ryker ihop har vi ett väldigt enkelt system, nämligen det sunda förnuftet. Några andra vapen än knytnävarna kommer inte att finnas, och det är strängt förbjudet att använda någonting som tillhygge. Stolar, böcker, pennor, allt är endast rekvisita och inte vapen. Rollerna är inte slagskämpar, utan vanliga människor. Rollen är lika stark som spelaren och har lika mycket muskler. Hamnar ni i slagsmål, kom ihåg att lajv handlar om samarbete. Ni märker snabbt vem som är den starkare och då ska ni spela på det, och inte ta i så kläder eller personer skadas på riktigt.

Knockning:

Det går att knocka varandra under detta lajv men eftersom ni inte kommer att ha tillgång till vapen av diverse slag, så kommer ni endast att kunna knocka med hjälp av eventuell rekvisita som finns på plats. Här uppmanas det att ni använder ert sunda förnuft vad som kan användas. Vi vill inte att folk börjar svinga omkring med stolar och andra tunga föremål som eventuellt kan skada era medlajvare eller er själva.

Dödsfall:

Ifall ni av någon mystisk oförklarlig orsak går och dör under detta lajv så kommer ni att ligga kvar en stund, ifall inte någon bestämmer sig för att flytta på er kropp, varefter ni beger er till OFF-området där spelledarna sedan ger er vidare direktiv.

Hur vet man om någon är död?

För att avgöra om en orörlig person är medvetslös och inte kan väckas, är död, eller bara sover av ruset, går du tillväga på följande sätt:

Först kanske du försöker ruska liv i personen. Om detta inte fungerar tar du tag i handleden och "kollar pulsen". Detta är en OFF-grej, alla karaktärer är smarta nog att göra det.

Om personen är död, händer ingenting. Men om hon lever, så knyter och öppnar hon försiktigt handen. Detta symboliserar pulsen.

Håller personen i fråga på att förblöda (hon är kanske avsvimmad av smärta) knyter hon hårt handen, utan att öppna.

Sex:

Att sex inlajv inte är samma sak som sex på riktigt har nog alla förstått. På Uppenbarelsen kör vi med en kompromiss mellan massagemetoden som varit vanlig på Elorias lajv hittills och "handsex" -metoden som figurerat på några stora svenska lajv. Paret ställer sig mot varandra, antingen stående eller sittande (symobliserar sex antingen stående eller liggande) och börjar massera varandras axlar framifrån, d.v.s. man bibehåller ögonkontakten. Från att massera axlarna kan man emellanåt föra sina händer ner längs den andras armar i smekningar och sedan återvända till att massera. Under tiden kan man ge ifrån sig aktiviteten trogna ljud för att det för utomstående skall LÅTA som om älskog utövas.

Metoden ger också möjlighet att spela mer på akten om man så vill; genom att variera sina händers rörelser kan det gå vilt, passionerat eller ömt till, eller i värsta fall emot den andras vilja (våldtäkt). Akten kan vara ensidig, d.v.s. den ena är ointresserad och bara står ut med det hela, genom att man då inte masserar den andra, utan bara håller händerna orörliga på den andras axlar och har en bortvänd blick.

Ifall ni anser er ha tid för detta nöje under sådana omständigheter så är det bara fritt fram. Diverse bestiala ljud och grymtningar får även föras om så önskas! OBS! Det är inte meningen att ni verkligen skall börja ha sex med varandra, så saker som att kyssas och vidrörning av intima kroppsdelar är förbjudet (ifall ni inte har kommit överens om det före lajvet, eller av någon orsak skulle råka vara i ett förhållande med er medlajvare).

Osynlighet:

Spelledarna kommer att vid diverse tillfällen gå omkring och vara osynliga. Detta kommer att kännetecknas av att de kommer att bära svarta kåpor . Ifall ni ser någon som går omkring i en svart kåpa så kommer ni inte att kunna se dem in-lajv. Personerna kommer att vara en del av spelet, och det kan hända att vissa personer in-lajv kommer att kunna reagera på dem.

Det allmänna tecknet för osynlighet är dock att man håller armarna korsade över bröstet. Det här betyder inte att det kommer att stå i någon roll att denne kan vara osynlig, ni är ändå normala människor i en normal värld.

Ifall ni ser någon som är onormalt blek (dvs. sminkad), så kommer ni att kunna uppfatta personen flyktigt men inte bestående, ni kan alltså inte fokusera på personen men kan uppfatta denne i ögonvrån. Ifall denna person tar kontakt så kommer ni att kunna se personen hela tiden. Efter att kontakten bryts så kommer in igen bara att kunna uppfatta personen tillfälligt i glimtar.

Off-lajv:

Att vara off-lajv innebär att man inte spelar sin roll och inte är med i spelet. Detta ska både för ens eget och framförallt de andra spelarnas lajvandes skull undvikas så långt det är möjligt. Om man av någon anledning måste gå ut ur sin roll, försök att komma till offrummet innan du slutar lajva. Om du möter någon när du mot förmodan gått off så försök genast hoppa in i din roll igen. Om detta inte går får du göra off-lajv tecknet genom att lyfta din knutna näve över huvudet. Det betyder att man skall ignorera denna person och inte se den som deltagande. Detta tecken får inte missbrukas för att fly eller något annat liknande. En spelare som gör off-tecken ska totalt ignoreras. Detsamma gäller andra personer som inte hör till spelet, bilar som passerar utanför och dylikt.

Skulle man känna att man omedelbart behöver en paus, eller att något håller på att gå över styr och bli för mycket för spelaren (OBS! Inte rollen!), finns det ett säkerhetsord, "ELORIA". Detta ord får inte missbrukas, men man får inte heller tveka att använda det om det börjar kännas obehagligt eller fel.

Om någon blir skadad (på riktigt) så är det en självklarhet att gå off-lajv för att hjälpa den skadade. I en nödsituation ropar man "HOLD", detta innebär att man måste bryta spelet för att lösa en allvarlig situation, ex brand eller skador. Hold ropas alltså då det är riktig fara eller nöd, inte för att ställa frågor eller gräla.

För övrigt gäller Elorias allmänna lajvregler.

Reglerna kommer att gås igenom på plats före vi börjar lajva, så att ifall det finns oklarheter så behöver ni inte oroa er.

Foto