Regler

Först och främst gäller Elorias allmänna lajvregler.

Beväpnade strider

Inga roller kommer att vara beväpnade, eftersom traditionerna kring gillestormästarnas arliga sammankomst förbjuder detta. Skulle det dock på något sätt uppkomma en beväpnad strid med in-lajv vapen, så är rollfigurerna precis så sårbara som spelarna själva vore ifall vapnet vore riktigt. D.v.s. inget HP-system i detta lajv.

Brottning/Slagsmål

Går ut på att man tumlar omkring och försöker vara den som håller ner den andra. Brottningen slutar då den ena ger upp eller om någon går emellan. Man blir inte in-lajv skadad av slagsmålet, förutom ömhet och blåmärken. Den allmänna regeln som råder är: ANVÄND SUNT FÖRNUFT! Inga sparkar, knäande, slag, kniptag, hår ryckande eller stryptag m.m.

In-lajv sex

Hur någon skulle ha tid eller möjlighet till att utöva in-lajv sex på lajvet förstår vi inte, men allt kan ju vara möjligt, så här kommer reglerna:

Att sex in-lajv inte är samma sak som sex på riktigt har nog alla förstått. Men hur går det då till när man går till skökan och betalar för sex?

På "Gillestriden" kör vi med samma metod som på BRM, d.v.s. en kompromiss mellan massagemetoden som varit vanlig på Elorias lajv hittills och "handsex" -metoden som figurerat på några stora svenska lajv. Paret ställer sig mot varandra, antingen stående eller sittande (symobliserar sex antingen stående eller liggande) och börjar massera varandras axlar framifrån, d.v.s. man bibehåller ögonkontakten. Från att massera axlarna kan man emellanåt föra sina händer ner längs den andras armar i smekningar och sedan återvända till att massera. Under tiden kan man ge ifrån sig aktiviteten trogna ljud för att det för utomstående skall LÅTA som om älskog utövas.

Metoden ger också möjlighet att spela mer på akten om man så vill; genom att variera sina händers rörelser kan det gå vilt, passionerat eller ömt till, eller i värsta fall emot den andras vilja (våldtäkt). Akten kan vara ensidig, d.v.s. den ena är ointresserad och bara står ut med det hela, genom att man då inte masserar den andra, utan bara håller händerna orörliga på den andras axlar och har en bortvänd blick.

Knockning

Knockning sker genom att man med knoppen på sitt latexvapen lätt slår mellan skulderbladen på offret. Knockning får endast utföras med knoppen av ett in-lajv vapen. Blir man knockad så faller man medvetslös ner och förblir så i ca. 10 minuter. En knockad person kan inte väckas. Den som blivit knockad minns inte vad som hänt honom eller henne just före knockningen. Exempel:

Alcor till Keran: "Hej, kommer du ut en stund?"

Keran: "Visst"

Alcor knockar Keran då de kommit ut. Tar hans pengar och går in.

Keran vaknar.

Keran: "Vad hände? Slog någon ner mig? MINA PENGAR ÄR BORTA! Vem var det?!"

Sedan, om någon av Kerans vänner sett Alcor och Keran gå ut, men bara sett Alcor komma in igen, så vet de ju att det troligtvis var Alcor som slog ner Keran.

Snittning

Snittning går till genom att man för bladet på sitt vapen över offrets hela hals och samtidigt med ljudlig stämma säger "SNITT" så att offret hör det (OBS! Detta är en OFF-grej och man får inte reagera på att man hört det!). Snittning kan endast utföras om man står bakom offret! Man kan snitta med ett svärd, en dolk eller en snittkniv. Blir man snittad dör man nästan omedelbart och kan ej räddas av annat än magisk helning om det utförs praktiskt taget genast.

Inlajv droger och gifter

Inga inlajv droger eller gifter kommer att figurera i detta lajv.

Hur vet man om någon är död?

För att avgöra om en orörlig person är medvetslös och inte kan väckas, är död, eller bara sover av ruset, går du tillväga på följande sätt:

Först kanske du försöker ruska liv i personen. Om detta inte fungerar tar du tag i handleden och ”kollar pulsen”. Detta är en OFF-grej, alla karaktärer är smarta nog att göra det.

Om personen är död, händer ingenting. Men om hon lever, så knyter och öppnar hon försiktigt handen. Detta symboliserar pulsen.

Håller personen i fråga på att förblöda (hon är kanske avsvimmad av smärta) knyter hon hårt handen, utan att öppna.

Magi

Ingen magi kommer att figurera i detta lajv.

Foto