Rykten/allmänn kännedom

Adelshuset Liljan sägs ha svårt att hålla reda på sin egendom. Det var inte länge sedan som ryktet på gatan sade att självaste adelshusets ättesvärd spårlöst försvunnit. Lyckligtvis återfanns ättesvärdet till slut. Tydligen hade någon i ätten fått klöver efter att ha förlorat vadslagningspengar, för svärdet hittades instucket till parerstången i adelshusets bästa kapplöpningshäst!


Omenfloden tros svämma över ordentligt denna vår. Detta kommer att ställa till med problem bl.a. i hamnarna och vid brofästena. Ännu värre är dock om kloakerna drabbas, eftersom den höga vattennivån kunde pressa avfall och spillvatten tillbaka in i städerna. I Randeron påstås det redan att en man vaknade upp en morgon och fann ett ankeldjupt lager med skitvatten i sitt hus.


På senare tid sägs det att folk börjat försvinna spårlöst. Det handlar framförallt om personer i mer framstående ställning som helt enkelt går upp i rök. Vissa säger att det handlar om organiserad brottslighet på frammarsch, medan andra påstår ett det är en vild släng av vårkänslor som fått de saknade att dra sig till skökornas kvarter och där de dränker sig i passion.


Ett gäng spelare på ett schabbigt värdshus vid hamnen blev förskräkta att plötsligt upptäcka att självaste kung Eldarodd satt sig ner ibland dem. Kungen, som hade gudinnan Gaea i knät, insisterade på att spela knack och hade en hel hög guldmynt framför sig som insats.


Färgargillets Stormästarinna har ett väldigt excentriskt rykte av sig. Hennes aningen vrickade beteende beror enligt vissa på en förbannelse som en prästinna kastat över henne, medan andra menar att det beror på myror som springer under hennes hud.


Skrönor från Randerons skummare kvarter berättar om hur en figur befunnit sig i andra våningen på ett hus som börjat brinna nerifrån. Figuren lär enligt ögonvittnen ha klivit ut från ett öppet fönster samtidigt som en fågelflock flugit förbi. Fåglarna ska ha fastnat i mannens mantel och flaxat som besatta för att ta sig loss, medan mannen till synes oberörd sänkts till marken. När mannen gått därifrån har man sett att han burit på ett stort svärd. Är detta måhända Slantsinglaren?


Det ryktas att slaktargillets stormästare är ett riktigt monster. Han dricker bara jungfrublod och tuggar på spädbarnsfötter. Slaktargillet håller han i hjärngrepp genom att ha alla slaktarnas själar fångna i en liten låda.


Tvillingstäderna har under vintern och våren fått uppleva våldsamma kraftutmätningar mellan såväl Riddarsporrens och Silverarvets, som Orkidéns och Liljans adelshus. Två ynglingar från Riddarsporren och Silverarvet ryktas ha duellerat mitt på Bron tidigt en gryning. Männens tvekamp fick dessvärre ett snöpligt slut, när en omenflottare, som for med sitt timmer under Bron, med sin hake drog ner den ena ungtuppen i Omenfloden.


Det viskas bland gillena att ett adelshus söker en affärsrörelse att sponsorera. Vilket adelshus det är råder det stor oenighet om.

Foto