• Inledning
  • Praktisk info
  • Roller
  • Regler
  • Allmänt om magi
  • Magiska förmågor
  • Artefakter
  • Varelser
  • Historia
  • Livet i Malatassaray

Malatassarays historia

I genesis, begynnelsen, skapades universum och alla de otaliga dimensioner som flyter däri. Iraxu, Alfa, Nirvana och Helvete, är alla exempel på vad människor kallat det okända, men hur många de är eller vad de är, vet ingen. Två av dimensionerna har kallats Malatassaray och Verkligheten (må Verkligheten endast vara ett namn, för vad är verklighet om man levt på annan ort?), två världar mycket nära sammanknutna. I början var gränsen mellan dem stadig som sten men under tidens vandring har den försvagats och är numera endast slöja av silke.

Verkligheten och Malatassaray utvecklades skilt för sig men då realiteternas väggar föll sönder började de influera varandra allt mer. Konstiga samband av fysiska lagar och mystik knöts ihop så att utseendet i världarna har kommit att likna varandra allt mer. I denna tid (vad är tid i Malatassaray då imorgon kan vara dagen före igår?) är nu världarna så lika att berg och dalar återspeglas i bägge. Förunderligt är också det då till och med byggnader från Verkligheten ibland återfinns i Malatassaray.

Verklighetens historia är för dem som bor där ganska klar, men för dem i Malatassaray är det mera höljt i dunkel. Vad man dock vet är att det i genesis endast fanns en form av högre medvetande, de varelser vi kallar Indovor. Indovan var, av människor beskriven som en grotesk, besynnerlig och monstruös varelse av enformig egenskap och översinnligt mäktig magi. Av de som levde (vad vore liv i Malatassaray om död inte fanns?) i genesis finns få, eller inga, kvar; Förintade, försvunna och ersatta. Med tiden så har dessa mäktiga varelser försvagats, såväl till makt som till sitt monstruösa utseende. Vad detta beror på är man inte riktigt säker på.

Vad utbölingarna märker i Malatassaray är den märkliga energi som tycks, och kan tänkas, strömma från jorden. Magisk energi av besynnerlig karaktär som flödar in i allt och blir försett med livskraft och essens. På jordens yta finner vi stora områden där flödet av denna energi är mycket liten, men däremot finner vi punkter där flödet är stort och kraftigt. Dessa punkter kallas Nexus, kraftkällor, och är tillgängliga för alla. Det är dock endast den med kunskap och makt som kan utnyttja dessa Nexus' potential till fullo.

Mellan Indovor och Nexus har det alltjämt funnit ett starkt samband, ty så är det, att Indovor alltjämt hungrar efter mer styrka. Blotta närvaron till ett Nexus får Indovor att tillta i mäktighet och deras egenskap förstärks. Ofta händer det sig också så att indovor bosätter sig vid såna Nexus för att alltjämt insupa energin som flödar.

Länge levde Indovor stilla i Malatassaray, tiden var noll och allt var som sig bör. Men slöjan hade blivit tunn och den första överträdelsen gjordes. En människa från Verkligheten steg in i Malatassaray och hjulet av inferno sattes i rullning. Allt fler människor började strömma till Malatassaray, förundrade över var de hamnat och stundvis hur de hamnat där. Några återvände hastigt till Verkligheten medan allt fler började stanna allt längre. Så kom den dag då den första människan för evigt fastande i Malatassarays förunderliga grepp.

Människor som anländer till Malatassaray påverkas snabbt av den flödande energins influens. Energin flödar in i sinnet och väcker de djupaste tankar till liv. En person från Verkligheten förändras och Malatassaray blir som en drog där ett nytt liv kan skapas och levas. Vissa motstår energins förhäxning och bibehåller sin sans, andra dukar under sakta men säkert. Så hände det med många, att Malatassarays grepp blev allt för stort och personen för evigt satt fast i sina bojor.

Förutom att den märkliga essensen förvrider sinnet, så flödar den också genom hjärtat och ger personen märkliga magiska förmågor. Så kom det sig att vissa av de människor som fastnat i Malatassaray snart upptäckte att de besatt oanade förmågor. Dessa förmågor samlades i benämningen "magi" och de som praktiserade magin i större utsträckningar, började kallas magiker. På grund av magin uppstod konflikter där makt och magi eftersträvades av många. Världen som redan var förändrad, förändrades allt mer.

Detta är numera länge sedan glömt och nu existerar få, om ens någon av de riktigt stora magikerna mera. Spåren av deras verksamhet ligger dock kvar. Ofta experimenterade magikerna med kött, ben, magi och liv. Varelser av alla tänkbara skepnader skapades; Vissa små som grisar andra till utseendet likt människor i konstiga färger. Syftet till varför dessa, stundvis groteska och monstruösa varelser skapades kan bara gissas, men väldigt lite gott har kommit ur dessa experiment med magi och kött. Idag finns det otaliga underliga raser som lever i Malatassaray och dess skogar.

Nuförtiden (det vill säga nuförtiden i Malatassaray!) bebos Malatassaray av såväl Indovor, människor och förunderliga varelser. Vissa människor är endast tillfälliga besökare medan andra har levt hela sitt liv på denna plats. Livet i Malatassaray går ut på att uppfylla sina drömmar, med alla tänkbara medel, att förverkliga sina ideal och bli den människa man innerst inne är. Således finns det både herrar och tjänare, alkemister och bönder, äventyrare och författare, ty alla lever sina drömmar. Om du inte är en herre så är du nästan säkert en tjänare, på ett eller annat sätt.