• Inledning
  • Praktisk info
  • Roller
  • Regler
  • Allmänt om magi
  • Magiska förmågor
  • Artefakter
  • Varelser
  • Historia
  • Livet i Malatassaray

Regler

Beväpnade strider
Brottning/Slagsmål
Inlajv-sex
Knockning
Snittning
Allmän info om brygder
Hur vet man om någon är död?

Beväpnade strider

Endast latexvapen kommer att godkännas i detta lajv. I strider använder vi (i brist på bättre) oss av HP-systemet. Detta innebär att alla rollfigurer får ett HP tal (Hälso Poäng), som återspeglar hur mycket stryk karaktären tål, lite modifierat enligt hur bra spelaren är att strida på riktigt. Då ens HP sjunkit till noll innebär det att rollfiguren är död. Man förlorar 1 HP för varje gång man träffas av svärd/dolk/stridshammare...

Brottning/Slagsmål

Går ut på att man tumlar omkring och försöker vara den som håller ner den andra. Brottningen slutar då den ena ger upp eller om någon går emellan. Man blir inte in-lajv skadad av slagsmålet, förutom ömhet och blåmärken. Den allmänna regeln som råder är: ANVÄND SUNT FÖRNUFT! Inga sparkar, knäande, slag, kniptag, hår ryckande eller stryptag m.m.

Inlajv-sex

Att sex inlajv inte är samma sak som sex på riktigt har nog alla förstått.

På VBS kör vi med en kompromiss mellan massagemetoden som varit vanlig på Elorias lajv hittills och "handsex" -metoden som figurerat på några stora svenska lajv. Paret ställer sig mot varandra, antingen stående eller sittande (symobliserar sex antingen stående eller liggande) och börjar massera varandras axlar framifrån, d.v.s. man bibehåller ögonkontakten. Från att massera axlarna kan man emellanåt föra sina händer ner längs den andras armar i smekningar och sedan återvända till att massera. Under tiden kan man ge ifrån sig aktiviteten trogna ljud för att det för utomstående skall LÅTA som om älskog utövas.

Metoden ger också möjlighet att spela mer på akten om man så vill; genom att variera sina händers rörelser kan det gå vilt, passionerat eller ömt till, eller i värsta fall emot den andras vilja (våldtäkt). Akten kan vara ensidig, d.v.s. den ena är ointresserad och bara står ut med det hela, genom att man då inte masserar den andra, utan bara håller händerna orörliga på den andras axlar och har en bortvänd blick.

Knockning

Knockning sker genom att man med knoppen på sitt latexvapen lätt slår mellan skulderbladen på offret. Knockning får endast utföras med dessa föremål. Blir man knockad så faller man medvetslös ner och förblir så i ca. 10 minuter. En knockad person kan inte väckas. Den som blivit knockad minns inte vad som hänt honom eller henne just före knockningen.

Snittning

Snittning går till genom att man för bladet på sitt vapen över offrets hela hals och samtidigt med ljudlig stämma säger "SNITT" så att offret hör det (OBS! Detta är en OFF-grej och man får inte reagera på att man hört det!). Snittning kan endast utföras om man står bakom offret! Man kan snitta med ett svärd, en dolk eller en snittkniv. Blir man snittad dör man nästan omedelbart och kan ej räddas av annat än magisk helning om det utförs praktiskt taget genast.

Allmän info om brygder

För det första: Brygder är ett samlingsnamn för gifter, droger, motgift, helande och alla andra intressanta vätskor.

Brygder kommer att komma i små flaskor och varje flaska kommer att ha en etikett på sig.

Etiketten som finns på varje giftflaska har två sidor. Framsidan är IN och på den kan vad som hellst stå, eller så kan den vara blank. Ex. "Vinbärssaft", "Dödligt gift", "Katche", "-"

På framsidan finns även en liten IFF siffra som berättar hur många doser en full flaska inehåller.

Baksidan är OFF och på den står det den sanna effekten av brygden. D.v.s. oberoende vad som står på framsidan så gäller effekten på baksidan! Ex. "(framsida) Hela / (baksida) Du mister 4 HP."

Vill du dricka en brygd gör du enligt följande mönster:

  1. Drick upp inehållet!
  2. Ta bort etiketten och läs på baksidan.
  3. Reagera enligt den text som står på baksidan!

Vill du förgifta nån gör du enligt följande mönster:

  1. Häll "giftet" i offrets dryck/mat.
  2. Vänta tills offret druckit/ätit upp allt.
  3. Ta loss etiketten från flaskan och TJUVTITTA INTE VAD SOM STÅR PÅ BAKSIDAN!
  4. Sök upp en SL, gå OFF och be SL ge lappen åt den som blivit förgiftad. (5) Om ingen SL finns i närheten använd dig av en annan spelare.

I kvarnen kommer det att finnas ett "laboratorium" som är IN! Här kan vem som helst försöka blanda brygder, men har man inte kunskap eller recept så kan man förvänta sig att resultatet blir helvetiskt. Efter att man blandat en brygd i laboratoriet tar man kontakt med en spelledare som skriver baksidan av etiketten.

Tomma flaskor förs tillbaka till laboratoriet, inte nödvändigtvis genast. Denna handling är IFF och ingen bör reagera IN på att man för bort tomma brygdflaskor.

Hur vet man om någon är död?

För att avgöra om en orörlig person är medvetslös och inte kan väckas, är död, eller bara sover av ruset, går du tillväga på följande sätt:

Först kanske du försöker ruska liv i personen. Om detta inte fungerar tar du tag i handleden och "kollar pulsen". Detta är en OFF-grej, alla karaktärer är smarta nog att göra det.

Om personen är död, händer ingenting. Men om hon lever, så knyter och öppnar hon försiktigt handen. Detta symboliserar pulsen.

Håller personen i fråga på att förblöda (hon är kanske avsvimmad av smärta) knyter hon hårt handen, utan att öppna.