• Inledning
  • Praktisk info
  • Roller
  • Regler
  • Allmänt om magi
  • Magiska förmågor
  • Artefakter
  • Varelser
  • Historia
  • Livet i Malatassaray

Varelser

Allmänt

Malatassaray har under långa tider varit besökt, hemsökt och haft sin beskärda del av varelser. Vissa av dessa varelser har tillkommit som ett resultat av diverse experiment som kraftfulla personer har utfört. Orsaken till att varelserna har tillkommit har varit många, den främsta dock är för personerna skall få mera makt. Snabbt har flere av dessa varelser visat sig vara till ingen nytta och antingen förstörts, rymmt, eller släppts fria för att försöka klara sig själva. Många av dessa varelser blev förstörda av sina skapare, och bara ett par har överlevt och till och med lyckats föröka sig. Med tiden så har dessa varelser ändrat utseende och fått nya egenskaper för att överleva. Det som man bör komma ihåg är det att nästan alla varelser är skapade genom någon form av magi, om det så är för goda eller onda syften är en annan sak.

Att träffa på en varelse är ganska ovanligt, men det händer, och skulle man stöta på flere under en kortare period så skulle man antingen ha väldig otur eller vara på fel plats på fel tid. Varelserna i Malatassaray är för det mesta ingenting att leka med. De besitter allt som ofta olika mystiska förmågor som ingen "vanlig" dödlig skulle kunna, eller äns vela besitta.

De flesta varelser ser ofta relativt männskliga ut, på ett eller ett annat sätt. Detta är för att deras skapare ofta ville att man inte skulle misstänka någonting förrän det var för sent. Dock om man börjar tala med en varelse för en länge tid, provocerar den eller agerar hotfullt så kan en varelse ofta visa sin sanna natur. Utkomsten av detta är sällan en vacker syn. Många som har stött på en varelse har ofta inte kunnat berätta om det efteråt, ofta för att personerna har hittats döda senare, om man har hittat någonting av dem. Det finns dock varelser som inte dödar en, men som är sluga nog att unyttja en på andra sätt. Alla varelser är inte blodtörstiga monster som bara är ute för att döda. Det finns de som är väldigt fredliga av sig och inte skulle göra en fluga förnäm. Dessa är dock mera sällsynta.

De olika varelserna

Nedan listas nu de vanligaste varelserna som man kan stöta på i Malatassaray, hur de ser ut och vad de antas kan ha för egenskaper. Detta är dock inte en komplett lista av varelser, med de som man troligvis kommer att stöta på, ifall att så råkar ske.

Vanyja/Vanyjor

Dessa varelser är väldigt männnskliga till utssende och sätt. Intui dem finns dock en best som måste stillas regelbundet. Dessa varelser är alltid på jakt efter ett nytt offer att få suga livsenegin ur. Det är alltså inte blodet vi talar om, utan själva livet som sugs ur en. Vanyjorna är ofta kvinnor och för det mästa väldigt fagra att se på. Manliga Vanyjor finns men de är ganska sällsynta. Det påstås att deras hud är kall som is att röra vid, men efter att de förtärt en person, skulle bli varmare för en kort period. Dock har ingen kunnat bekräfta detta ännu.

Vamór/Vamórer

Vamórer är Vanyjornas "kusiner" skulle man kunna säga. Trots att Vanyjorna är farliga, så skulle de nästan kunna anses vara vänliga i jämförelse med Vamórer. Dessa varelser är slaktare av allra högsta grad. De dödar urskillningslöst. De hatar sina lägre "kusiner" och skulle förmodligen döda den och allt som finns i dens närhet ifall den får en möjlighet till det. Ytterst få har överlevt ett möte med en Vamór. Vamórer är för det mästa män, i kontrast till Vanyjor. De är ofta otrevliga att se på och har ofta bestiala drag i sig. De är väldigt kraftiga men besitter såvitt man vet inga frömågor.

Kalma/Kalman

En kalma är en person som dött, men vars själ/essense/livskraft, på något sätt lämnat kvar på platsen. I Verkligheten skulle man kunna kalla dessa varelser för spöken. Detta är ganska nära sanningen. Man kan inte se dem med blotta ögat, men man kan ofta känna på sig att det finns någon, eller någonting i närheten som inte borde vara där. Vad som får dessa varelser att lämna kvar är oklart, men en sak är säker, Kalman är bland de fredligare varelserna som finns i Malatassray. De har sällan någon kraft att påverka sina omgivning, men undantag har förekommit. Vissa personer lär ska kunna kommunicera med dessa varelser och vissa lär även ha kunna hjälpa dessa vilsna varelser. Exakt vad detta innebär finns inte dokumenterat.

Indova/Indovor

Indovor är såvitt man vet den äldsta formen av varelser som finns i Malatassaray. Indovan var, av människor beskriven som en grotesk, besynnerlig och monstruös varelse av enformig egenskap och översinnligt mäktig magi. Av de som levde i tidens början finns få eller inga kvar. Förintade, försvunna och ersatta. Med tiden så har dessa mäktiga varelser försvagats, såväl till makt som till sitt monstruösa utseende. Vad detta beror på är man inte riktigt säker på.

Indovan har alltid haft ett starkt samband till olika Nexus eller kraftkällor, som de dras till i sin sökan efter mera styrka. Dessa Nexus har den påverkan på dem att de blir starkare magiskt sätt, exakt hur pass vet ingen, men tillräckligt för att sätta skräck i folk. Man vet inte exakt hur Indovorna vet var det finns dessa kraftkällor finns, bara det att de drar dem till sig.

Theria/Therior

Dessa varelser vet man väldigt lite om, varifrån de har kommit, eller hur de tillkommit. Vissa påstår att de alltid har funnits, medan andra påstår att det är rena rama påhitt. Dock finns de personer som träffat dessa varelser. De är till synes väldigt lik människor, men det som gör dem unika är det att de kan byta utseende. En stund kan de se ut som en person, nästa stund som en annan, följande stund som en tredje. Det som också är lite speciellt, är att inte bara deras yttre ändras, utan också deras inre, alltså psyket. De blir som två helt olika personer, till utseende och manerism. Det som främst känner igen en Theria på är att de stundvis har en avvikande färg på ögonen, t.ex. röda eller vita är de vanligaste. Andra lär också förekomma.