Praktisk info

Datum: 31.3-1.4.2007

Plats: Ödestuga i Kajane, Pörtom

Anmälning

Lajvet är gratis för medlemmar av Eloria, men kostar 5 € för icke-medlemmar. Avgiften skall betalas in på Elorias konto: Nordea 152830-116496, med meddelandet: "MV deltagaravgift". Förfallodag för deltagaravgiften är 1.3.2006.

Lajvet är fullt!

Om ni inte dyker upp trots att ni anmält er, så kommer vi att kräva en frånvaroavgift på 10 €.

Inom mars tillåtes inga vidare avanmälningar utan betygelse på giltig orsak, d.v.s. läkarintyg eller liknande. En straffavgift på 10 € kommer att uppbäras om något sådant inte kan uppvisas.

Mat och dryck

I värdshuset finns att köpa (med IN-lajvpengar förstås) bl.a. soppa (köttsoppa; utan kött för vegetarianer), bröd och mjöd, så ni behöver inte ta med er egen IN-lajv mat, om ni inte tycker att det är nödvändigt för rollen. Det kan däremot vara en god idé att ta med något att äta på morgonen efter lajvet och kanske även före lajvet så att man inte hungrar ihjäl. Vatten är också bra att ha med, i en IN-lajvig flaska eller ett vattenskinn, och/eller i en mindre IN-lajvig behållare till att ha OFF. Lajvare ska dricka massor med vatten. Drickbart vatten kan fås på lajvplatsen, men vi ser helst till att ni tar med eget. Detta vatten pumpas för övrigt rakt från 80 meters djup, men det används sällan, så vattnet kan smaka lite mystiskt p.g.a. dess mineralhaltighet. Men det är absolut inte ohälsosamt! Det har testats officiellt och är av mycket god kvalitet.

Sovplats och bekvämligheter

P.g.a. ändrad lajvplats kan vi erbjuda icke tidigare erhållen lyx. I olika stugor runtom på platsen finns sammanlagt åtta enkla sängar, men varav sex står i ouppvärmda stugor (!), och på loftet finns ett tiotal normalstora madrasser, så på MV borde ingen behöva sova på blott ett liggunderlag!

Det tål att tänkas på att det här är i slutet av mars, det är inte varmt, så ta med mycket filtar så att ni har det varmt och mysigt. Sovsäck är inte förbjudet, men alla sovsäckar och även alla madrasser måste täckas med neutrala filtar eller fällar.

Inne i huset finns en kamin som är igång hela natten och vi har även möjlighet att tända en brasa utomhus för extra mysighetsfaktor.

Hygien

Utedass. Finns inget rinnande vatten, om man inte räknar med det iskalla vattnet från pumpen utomhus.

OFF-område

En bit från huvudstugan finns en bastu, där OFF-saker kommer att förvaras.

Klädskick

Så länge som kläderna ser gammaldags ut är det okej, de behöver inte vara perfekta in till minsta detalj. Saker som direkt kopplar till nutid, t.ex. joggingskor och Adidaströja, är dock inte okej. Om du vill ha hjälp med kläderna, tveka inte att ta kontakt. Vi hjälper gärna!

Se till att klä dig varmt. En frusen lajvare är ingen bra lajvare. Långkalsonger och yllesockor är ett måste. Ylletröjor accepteras, men var snäll och undvik neongrönt och andra OFFiga färger och mönster. You know what I mean. För att undvika att bli förkyld är det bra att också ha en halsduk eller liknande att vira runt halsen på natten. En halsduk gör förvånansvärt mycket nytta.

Bra att ha med

Alla kläder förstås, och annan utrustning som hör till din karaktär. Detta inkluderar i allmänhet bl.a. en pengapung och en matkniv, samt annat som står i rollpappren. Till MV bör alla spelare även ha med sig en matsked av trä samt ett djupt fat eller kopp eller dylik behållare för soppan.

Till natten behöver ni sovsäck, alternativt fällar samt så många neutralt färgade, varma filtar ni bara kan hitta. Detta är en sak som ni inte kan få för många av. Om ni har fler än ni egentligen behöver så säg för all del till, för det alltid folk som behöver låna.

Kontakt

Minna Joki
Tel: 050-3447877
Mail: amethystafw(at)hotmail.com

Anders Karls
Tel: 050-5717559
Mail: anders_and25(at)hotmail.com

(at) = @

Foto