Regler

Först och främst: Läs Elorias Allmänna lajvregler!

IN-lajv sex

Att sex IN-lajv inte är samma sak som sex på riktigt har nog alla förstått. På detta lajv används samma metod som på Blodröd Måne, d.v.s. en blandning av massage och den svenska Ars'Amani-metoden:

Paret går avsides och ställer sig mot varandra, antingen stående eller sittande (symboliserar sex antingen stående eller liggande) och börjar massera varandras axlar framifrån, d.v.s. man bibehåller ögonkontakten. Från att massera axlarna kan man emellanåt föra sina händer ner längs den andras armar i smekningar och sedan återvända till att massera. Under tiden kan man ge ifrån sig aktiviteten trogna ljud för att det för utomstående skall LÅTA som om älskog utövas.

Metoden ger också möjlighet att spela mer på akten om man så vill; genom att variera sina händers rörelser kan det gå vilt, passionerat eller ömt till, eller i värsta fall emot den andras vilja (våldtäkt). Akten kan vara ensidig, d.v.s. den ena är ointresserad och bara står ut med det hela, genom att man då inte masserar den andra, utan bara håller händerna orörliga på den andras axlar och har en bortvänd blick.

När paret sedan kommer ner så är de förmodligen andfådda, lite röda om kinderna och rufsiga i håret och kläderna. Man kan gärna vänta tills man kommit ner med att knäppa om bältet eller stoppa ner skjortan.

Knockning

Knockning sker genom att man med knoppen på sitt latex- eller boffervapen (och endast dessa) lätt slår mellan skulderbladen på offret och säger "Knock". Detta symboliserar ett mycket hårt slag mot huvudet. Blir man knockad så faller man medvetslös ner och förblir så i ca 10 minuter. En knockad person kan inte väckas. Den som blivit knockad minns inte vad som hänt honom eller henne just före knockningen. Exempel:

Alcor till Keran: "Hej, kommer du ut en stund?"

Keran: "Visst"

Alcor knockar Keran då de kommit ut. Tar hans pengar och går in.

Keran vaknar.

Keran: "Vad hände? Slog någon ner mig? MINA PENGAR ÄR BORTA! Vem var det?!"

Sedan, om någon av Kerans vänner sett Alcor och Keran gå ut, men bara sett Alcor komma in igen, så vet de ju att det troligtvis var Alcor som slog ner Keran.

Det kan finnas personer på lajvet som inte faller för en knockning.

Brottning/slagsmål

Om din karaktär blir förbannad på en annan eller är i berusat tillstånd känns det säkert bra att flyga på den andra (och det är väldigt spännande för åskådarna också), men minns att vara försiktiga med varandra. Den allmänna regeln är: ANVÄND SUNT FÖRNUFT! Inga sparkar, knäande, slag, kniptag, hår ryckande och stryptag, m.m.

Det hela går ut på att tumla omkring och försöka vara den som håller ner den andra. Man behöver inte ta i så hårt man kan, ni lär nog märka vem som är den starkare ganska fort. Spela på det. Brottningen slutar då en ger upp eller om någon går emellan. Karaktärerna blir inte skadade av brottning, mer än ömhet och blåmärken, och såklart har stoltheten fått sig en törn om man förlorat.

Beväpnade strider

Det handlar för det mesta om vanligt folk, så blott ett fåtal kommer att ha några vapen över huvudtaget. Dessutom kommer endast latexvapen att accepteras. Detta borde inte bli något problem, för det finns många latexdolkar inom föreningen redan, så om du inte vill beställa själv så går någon som inte ska använda sin säkert med på att låna.

Även i beväpnade strider gäller det sunda förnuftets regel. Karaktärerna reagerar på skador på samma sätt som vanliga människor. Läkekunniga personer kan förbinda sår, och en vanlig person kan visst försöka om han/hon har något som passar för detta ändamål, men utan förband kan t.o.m. ett smärre skärsår på lång sikt leda till att du förblöder.

Handgemäng är rätt så ofarligt, men att dra vapen är en helt annan sak och mycket allvarligare. Det krävs ganska mycket för att en dardán ska ta till vapen...

Gifter och droger

De som har gifter och/eller droger informeras skilt, likaså de som kan identifiera smaken av somliga. Vi kommer inte att använda enbart citronkoncentrat och vatten för gifter och droger, såsom tidigare har varit normen.

Vi kör med det vanliga lappsystemet. När du intagit giftet/drogen kommer du att få en lapp där dess verkan är beskriven. Denna lapp är OFF och finns alltså inte IN-lajv, och oftast har den som kommer med lappen ingenting med förgiftningen att göra.

Förgiftningen går till så att du ser till att giftet/drogen hamnar i offrets mat/dryck. När du ser att han/hon fått i sig det mesta går du till en arrangör med den tillhörande lappen, som vidarebefordras till offret.

Obs! Om giftet/drogen i misstag intas av flera personer så blir det för utspätt för att ha någon verkan, om det nu inte bara är tal om en mycket liten del av offrets mat/dryck som någon annan får i sig.

Om ett gift eller en drog byter ägare, se till att lappen följer med! Det är ju egentligen lappen som är själva giftet.

Arrangörerna skriver gift- och droglapparna och delar ut dem till dem som berörs strax innan lajvet.

Foto