Lajvkoncept

Vad går lajvet Moviestar ut på?

I lajvet är Moviestar 2007 namnet på en TV show som visas på en av de största TV kanalerna i USA. Showen är likadan som Idols, men dess deltagare är alla wanna-be-filmstjärnor som tävlar om en skådespelarplats i den stora Hollywood filmen Thunderous Three - The Blue Bowler (en produktion som lär ha många likheter till en annan film med påminnande namn). Liksom Idols, har tävlingen Moviestar bestått av flera uttagningar i diverse städer, men nu har guldet vaskats fram ur gruset. Det är dags för TV showens sista avsnitt, finalen, och det är den vi ska lajva!

Genre

Modern semirealistisk "reality television".

Tema

Lajvets tema är att göra ett simhopp från 10 meter i en bassäng av överdrift. För att bli det du vill - en berömd filmstjärna - måste du bete dig som om du redan vore en. Hur ytlig, cool, korny, diva och snobbig kan du vara? Hur känns det att vara en filmstjärna? Hur känns det att vara rik, vacker, idoliserad och omåttligt bortskämd?

Vision

Visionen är att skapa ett lättuggat lajv på möjligast många sätt. Spelarens egen fantasi är ytterst viktig, ty spelmiljön kommer att vara symbolisk och rekvisitan är minimal. Ni kommer inte att befinna er i en TV studio och ni kommer inte att se några kameror. Ni måste fantisera dem och föreställa er er omgivning. Ingen 360 graders illusion. Lajvet är också fullkomligt transparent; allt material om det finns på nätet, tillgängligt för alla. Det finns inga hemligheter som bara ett fåtal, eller bara spelledningen vet om. Det finns ingen orsak att gå omkring misstänksam och vara "mystisk" eller inåtvänd. Detta är inte ett intriglajv. Detta är ett stämnings- och inlevelselajv där improvisation och överdrift är den hårda valutan. Den t.o.m. efterfrågas av spelarna och är en förutsättning för att lajvet skall lyckas.

Krav

Mycket tid och arbete har inte satts ner på att göra detta lajv. Det är avsiktligt, för det är inte tänkt att spelledningen eller spelarna skall ta det på särskilt stort allvar. Det skall vara roligt och förberedelserna skall inte orsaka huvudvärk för någon.

Därmed finns det inte något krav på spelarnas klädsel heller. Ni behöver inte klä ut er till era roller. Ni kan komma precis i era egna kläder och er egen stil oberoende av vad ert rollpapper säger om karaktären. De som vill får naturligtvis klä ut sig, men det är absolut inget krav.

Det enda som krävs av spelarna är att ni spelar ut era roller, improviserar och överdriver. Rollerna försöker avsiktligt vara karikatyriska, klichéartade och aningen extrema, och de skall spelas med energi! I det här lajvet uppmanas ni att vara löjliga och fåniga. Om nåt låter korny så är det antagligen absolut det rätta att säga på detta lajv!

Foto