Allmänt

* Vad går lajvet The Haunting ut på?
Lajvet är i högsta grad ett stämmningslajv, med fokus på att skapa en skrämmande atmosfär. Lajvet är avsett att vara kort och intensivt samt väldigt simpelt vad gäller roller och intriger.

* Genre
Modernt, skräck/stämmning

* Tema
Det handlar i hög grad om att försöka skapa en skrämmande miljö. Man kan tänka sig någonting i stil med t.ex. "The American Haunting" eller "The Sixth Sense", eller någon annan klassisk spökfilm.

* Vision
Att skapa ett lajv som är kort och intensivt på många sätt och vis. Ett lajv som inte fokuserar så mycket på varken karaktärer eller på intriger utan mera sätter fokus på att skapa en såpass spöklik miljö som möjligt. Detta är ett lajv där man får undersöka sin rädsla för det paranormala och där det mera handlar om att leva sig in i situationer och gemensamt skapa en kuslig stämmning.

* Krav
Detta lajv är ett väldigt enkelt, men väldigt effektivt lajv. Dock är det ett lajv som ändå skall tas med allvar. Det skall inte vara roligt att bli skrämd i ett gammalt hus som man inte vet vad som finns i det. Det kommer inte att vara några krav på kläder eftersom detta är satt i modern tid. Dock får man, ifall man vill, ändra lite på sin klädstill ifall man vill känna sig bekvämare i sin roll. Det enda som krävs av spelarna är att de spelar ut på situationerna med inlevelse.

OBS!

På grund av det tema detta lajv kommer att innehålla och de skräckelement som kommer att förekomma, måste arrangörerna utfärda en varning. Spelledningen kan inte garantera att ni inte blir skrämda på riktigt av en del saker under lajvet, och rekommenderar varmt att ni tänker igenom hur ni skulle kunna reagera på förhand. Vi kommer inte att neka någon en roll i lajvet, utan hoppas att ni själva tar ansvar för att ni klarar av att hantera det. Detta lajv är inte för alla, vissa passar det, andra inte. Spelledningen vill att ni läser igenom det material som finns tillgängligt och tänker igenom en gång, innan ni anmäler er. Vi är dock övertygade om att de som anmäler sig kommer att få ett bra lajv och en fin upplevelse.