Stämningstext

Det började redan skymma. Huset stod nu tyst, tyst efter alla skriken. Ingenting rörde sig där mera. Allting var övergivet och ensligt. Inte en levande person fanns kvar i huset. Inte numera.

Allting hade varit så fint och vackert bara någon timme tidigare. Skratt, musik och prat hade hörts från huset. Man skulle inte ha kunnat tro att någonting så hemskt skulle kunna hända på bara ett par timmar. Men det hade det. Skotten ekade ännu i huset och blodet hade knappt hunnit torka från väggarna. En förbipasserande hade hört skriken och tillkallat myndigheterna. När de väl anlände var allting för sent. Synen som mötte dem var allt annat än vacker. Blodet, geväret, snaran och två kroppar berättade om vad som hade skett. Varför detta hade skett var dock ett mysterium.

I byn började ryktet gå om att det var fråga om hon varit otrogen och hade en bortbyting. Andra sade att det var ett vanligt gräl som bara hade brutit ut och gått för långt, medan vissa menade att det var någonting mera. Någonting som man inte kunde förklara. Vissa menade att det var en förbannelse som låg över stället...och en som inte skulle komma att vila på många, många år...