Anvisningar om avfärden från lajvområdet och lajvets avslutning

Lajvets avslutning

Allt gott når nån gång sitt slut, så även detta lajv. Lajvet tar slut på söndag morgon då ni vaknar. Det betyder dock inte att vi kommer att omedelbart börja skeppa över er tillbaka till fastlandet. Det finns mycket som måste göras på lajvområdet innan vi kan lämna det, och för att det ska gå så snabbt och smidigt till som möjligt hjälps vi alla till med städandet och packandet av alla saker.

Den riktgivande tidtabellen är:

  • 8:30 Om det finns behov, sticker en spelledare med några vakna spelare och fyller på vattenkanistrar till fastlandet, så att vattnet räcker till eftermiddagen.
  • 9:30 De sista sovande spelarna sparkas upp för debriefing inom grupperna och frukost. Fotografering inom de egna grupperna och lägren.
  • 11:00 Alla spelare samlas i Undre världens läger för gemensam avslutning av lajvet. Spelledarnas observationer. Ordet fritt. Möjlighet att bekanta sig med de andra lägren och ta farväl av ön.
  • 12:30 Städning av lajvområdet. Först städar varje grupp upp i sitt eget läger och återställer lägerplatsen till sitt ursprungsskick. Sedan hjälps man åt i de andra lägren samt städar upp andra delar av ön. Skeppandet av rekvisita till hamnen börjar så fort som möjligt.
  • 15:00 eller så fort städningen är klar Spelarna skeppas över till hamnen. Detta sker med två båtar som kör parallellt. För att båtarna inte ska behöva vänta i onödan på spelare är det viktigt att det hela tiden finns åtta spelare redo att borda båtarna då de återvänder till ön.
  • 16:30 Alla spelare och all rekvisita har lämnat ön, som är i lika fint skick som när vi kom till den.

OBS! Utgångspunkten är att vi inte kommer att tillåta en enda spelare att lämna lajvområdet innan huvudparten av all städning är klar. Om du av någon anledning anser att du måste slippa bort från ön tidigare än alla andra, meddela om detta på förhand till Basti skriftligen (PM över forumet eller via email: dejan_winterfield [at] hotmail [dot] com).

Efterfest

Lajvets efterfest äger preliminärt rum i SYHs utrymmen på Kasernområdet i Vasa på söndag kväll startandes kl. 18:00. Vi äter oss mätta på skräpmat, diskuterar lajvet och landar kanske småningom på planeten Tellus efter vårt besök i Narg. Frivillig närvaro, egen bekostnad. Alkohol förbjudet.

Foto