Praktisk info

Datum: 24-27.7.2008 För närmare information se tidtabellen.

Plats: Ön Snärörarna i Västerhankmo skärgård, ca 30 km nordost om Vasa. Bilder och beskrivning av lajvplatsen finns här.

Deltagarmängd: Siktar på 50 deltagare, men någon egentlig övre gräns finns inte.

Anmälning: Instruktioner finns här. Sista officiella anmälningsdatum är 31.5.2008. Till spelgruppen för Nargs undre värld kan man ännu anmäla sig fram till söndag 8.6.2008. Efter det kan man höra sig för direkt med spelledarna.

Spelavgift & betalning

Spelavgiften är 15 € för Elorias medlemmar, 25 € för icke-medlemmar och 20 € för långväga gäster. Med långväga gäster avses utländska spelare. Alla spelare som anmäler sig före 31.3.2008 får en rabatt på 5€!

Förutom själva spelet inkluderar spelavgiften mat och dryck under lajvet, en gruppförsäkring (läs villkor på sidan om Säkerhet) och båttransport från båthamnen Kastet i Västerhankmo till själva spelplatsen och tillbaka.

Spelavgiften skall betalas in på Elorias konto senast på er personliga förfallodag (läs närmare på anmälningsidan).

  • Kontonumret för finska spelare är 567008-2190286
  • Utländska spelare måste betala till IBAN kontonumret FI05 5670 0820 1902 86 och använda BIC (också kallad SWIFT) koden OKOYFIHH

Alla inhemska betalningar måste göras med referensnumret 11400. Utländska spelare behöver alltså inte fylla i ett referensnummer, men ombedes skriva som meddelande för betalningen att det är en IVS4 spelavgift. Din anmälan blir bindande då du betalat spelavgiften. Om du inte deltar trots att du anmält dig bindande, kommer vi att be om en frånvaroavgift på 15 €. Undantaget är ifall du kan uppvisa läkarintyg över giltig orsak.

Transport & vägbeskrivning

Utgångspunkten är att spelarna själva tar sig till båthamnen Kastet i Västerhankmo. Dock om och när det finns behov, försöker spelledningen ordna transporter från Vasa centrum till båthamnen. Carpooling, people! Från hamnen ordnas båttransport ut till holmen där lajvet äger rum. En vägbeskrivning till båthamnen finns på denna sida.

Ankomst till lajvområdet

Alla deltagare som spelar Kenoi ska vara på plats redan på onsdag 23.7.2008 för att bekanta sig med ön och göra sig hemmastadda.

Övriga deltagare skall vara på plats på torsdag 24.7.2008.

Läs denna sida för närmare information om ankomsten.

Avfärd från lajvområdet och efterfest

Själva lajvandet tar slut på söndag morgon då spelarna vaknar. Avslutning och städning under söndagens lopp. Spelarna skeppas över till fastlandet under eftermiddagen. Efterfest i Vasa på kvällen.

Läs denna sida för närmare information om avfärden.

Workshopar

Det kommer att ordnas ett antal workshopar med avsikt att göra spelarna i de olika grupperna bekanta med varandra och tillsammans utveckla folkslagenas kulturer. Den tidtabellen för workshopar i Finland och Sverige är:

  • Helgen 24-25.5 – Workshopar i både Vasa och Umeå.
  • Helgen 28-29.6 – Workshop i Vasa.

Lägren, övernattning & bekvämligheter

Det första som bör påpekas är, att detta lajv utspelar sig helt och hållet utomhus i väder och vind. På ön finns det inte ens något OFF-utrymme som skulle vara inomhus. Det andra är, att detta är ett ganska tufft lajv.

Det kommer att finnas tre läger på ön, ett för varje folkslag. Dessa läger är olika tuffa och således har du möjlighet till ett riktigt hc-lajv om du önskar, eller lite enklare om det är vad du föredrar. Om du vill ha chips och leva bekvämt kan du stanna hemma.

Levnadsförhållandena är tuffast i Kenoifolkets läger. Det här lägret kommer att vara byggt av de material som skogen förser oss med. Skogens folk kommer alltså inte ens att leva i tält, utan i kojor konstruerade av trädstammar, grenar, kvistar och löv. Inga färdiga bord eller bänkar. Eldgropar måste grävas.

Dheraiernas läger är nästtuffast. I detta läger kommer det att finnas vindskydd uppsatta av tälttyg. Alla ryms dock inte att bo i vindskydden så detta läger kommer också att bestå av nån koja. I lägret finns några bord och bänkar, samt en lägereldsplats.

Undre världens läger är det lättaste. I detta läger finns det tält för alla, visserligen inte vattentäta. I lägret finns några bord och bänkar, samt en lägereldsplats. Ett av utedassen är strax bredvid lägret.

Allt sovande i alla läger kommer att ske IN-lajv.

Sanitet

På holmen finns två utedass. Deras (yttre) konstruktion är modern jämförd med resten av lajvmiljön på holmen, men det är helt enkelt nåt vi alla får leva med. Inget rinnande vatten.

Mat och dryck

Mat under lajvet ingår i spelavgiften. Maten är i huvudsak inte tillredd på förhand, så det är snarare frågan om att enkla matingredienser finns, och att spelarna själva får tillreda sin mat. Det kommer kanske inte att finnas mat i mängd och massor, men ingen kommer att svälta ihjäl. Allt tillredande och ätande sker IN-lajv. Maträtterna som tillreds är enligt rätterna som övas på under matlagningskursen lördag 12.7.2008. Rätterna kommer att grunda sig på texten om matkulturerna.

Eftersom det inte finns något rinnande vatten på ön ordnas vatten i cisterner av spelledningen.

Spelledare

Emil Hietanen
Emma Nykvist
Erica Kolppanen
Sebastian Köhler

Foto