Kläder

Hur en människa klär sig är det första tecknet på hennes kultur och livsstil, samt en smygtitt på hennes personlighet och egentligen det mesta som har att göra med människan i fråga. Spelledningen för Ur Askan I Elden anser att visuellt skönjbara skillnader mellan grupperna gör dessa mer verkliga och höjer känslan för den egna kulturen, och därmed är kläder någonting som det löns att satsa på, både för den egna spelupplevelsen och andras.

Hur en spelare väljer att klä sin karaktär är i slutändan upp till spelaren själv, så länge som ingen kommer i joggingskor eller annat som sticker folk i ögonen och bara är tydligt fel. Det ska inte kännas övermäktigt att få tag på bra kläder. Spelledningen hjälper mer än gärna till med tips och råd angående din klädedräkt för URAEL.

Att tänka på

  • Börja med dina kläder i tid så att du har god tid på dig att passa in dem på dig och gärna också lite extra tid för användning så att kläderna ser ut som din rolls vardagskläder.
  • Sy både svala och varma kläder! Även om lajvet är på sommaren kan det bli kallt på kvällen eller om vädret är dåligt.
  • Det är otroligt viktigt att ha någonting att bära på huvudet, för att undvika solsting vid mycket soligt väder! Det har hänt.
  • Om någonting INTE står under din kulturs klädkrav som du gärna vill inkludera i din dräkt; fråga!

Allmänt om material

  • Vi är inte så stränga vad gäller material. Huvudsaken är att kläderna ser tidsenliga/fantasy ut och passar karaktären. Ta kontakt om du är osäker.
  • Ylle, linne och bomull är de vanligaste materialen. Lakanstyg (100 % bomull) är ett bra alternativt, om än inte det vackraste, för den som vill ha en billig dräkt. Se materialpunkterna under din egen grupp för vidare anvisningar.
  • Även om bara dandárer normalt använder stickade plagg så är stickade sockor tillåtna för alla. Vi ska inte frysa.

Underkläder

Det är inget krav på IN-lajviga underkläder till det här lajvet! De här tipsen är till för den som vill vara lajvklädd helt igenom. Varje spelare efter eget tycke.

Skor

  • Skorna ska vara gjorda av läder, mocka, näver, tovad ull eller mycket bra imitationer av läder och mocka.
  • Gummisulor bör vara så diskreta som möjligt.


Närmare information om spelgruppens klädstil finns bland de egna kulturtexterna, som blir tillgängliga efter anmälning. Huvudsakliga, gruppenliga riktlinjer står också i det allmänna dokumentet Folken.

Foto