Regler

Först och främst gäller Elorias allmänna lajvregler! Denna sida innehåller de lajvspecifika reglerna = variationer på de allmänna lajvreglerna samt regler för en del saker som inte nämns däri.

Strid: Beväpnad strid (variation)

Handgemäng är rätt så ofarligt, men att dra vapen är en helt annan sak och mycket allvarligare. Tröskeln till att gå in i beväpnad strid ska inte vara låg, men om/när det händer gäller följande principer:

URAEL följer logikens och det sunda förnuftets principer i strid, inget HP-system eller dylikt existerar.

Karaktärerna reagerar på skador på samma sätt som vanliga människor. En vanlig person tål inte mer än ett eller högst två välriktade slag av ett svärd. Tänk på att det är den som borde vinna som ska vinna. En tränad svärdsman spöar lätt någon som aldrig förr hållit i ett svärd, även om den som spelar svärdsmannen egentigen är den sämre. Spela på rädsla, övermod och andra känslor. Enbart hugg och slag gör ingen strid.

Knockning (ändring/tillägg)

I URAEL får andra föremål än latexvapen att användas till att knocka med, men yttersta försiktighet bör iakttas! Själva knockningen sker då med andra handen; föremålet får inte röra vid den andra spelaren!! Inget tyngre än en brödkavel bör dock användas såhär, för säkerhets skull, och att ta till vassa eller spetsiga föremål är strängt förbjudet.

Hur länge en knockad karaktär förblir medvetslös låter vi spelaren helt bestämma. Vanligtvis varar medvetslösheten ca 10 min, men beroende på hur det passar sig kan det vara kortare eller längre, och det är även möjligt att väcka någon som är knockad, genom tillräckligt envis omruskning, men inte direkt efter knockningen. När en karaktär vaknar/väcks ur medvetslösheten är han/hon säkert groggy en tid framöver och har kanske huvudvärk. Minnesförlust efter knockning tillämpas i enlighet med de allmänna lajvreglerna.

Sex (variation)

I URAEL används "Metod 2: Massage/handsex" för in-lajvsex, som beskrivet i de allmänna lajvreglerna.

Brygder (tillägg)

De karaktärer som har kunskap om brygder eller rentav äger någon informeras skilt. De flesta brygder kommer i små flaskor, men det kan finnas gifter i örtform. Vi kommer inte att använda enbart citronkoncentrat och vatten, såsom ofta har varit normen. Alla ämnen som används är dock säkra och inget som någon spelare angett sig vara allergisk mot används.

Det vanliga lappsystemet följs (se de allmänna lajvreglerna). Spelledningen tillhandahåller brygderna och skriver lapparna, om inte annat överenskommes enskilt med någon spelare. Dessa delas ut strax innan lajvet.

Veritas

Ordet veritas (latin: sanning) är ett muntligt OFF-tecken som används för att diskret överföra muntliga OFF-budskap från en spelare till en annan, eller från spelledare till spelare. Det som sägs efter "veritas" är obestridbart sant och mottagaren lyder det som sägs. Budskap som överförs med veritas kan vara relaterade till t.ex. hypnos, gifteffekter, sjukdomsanfall eller varför inte magi. Missbruk av veritas är strängt förbjudet; endast de spelare som fått tillåtelse av spelledarna får använda veritas, och endast på det sätt som angetts åt dem.

Exempel: "Veritas, du blir absolut övertygad om att N.N. ljuger."

Foto