Vision

Blood Money är en spelkampanj under uppbyggnad. Räkenskapens Tid är därför ett minilajv som testar hur världen praktiskt sett fungerar. Blood Money kan möjligtvis betecknas som modern fantasy (även om jag helst inte vill använda den benämningen): Världen är vår egen, men den ser annorlunda ut och innehåller allehanda monster och är mycket mörkare under ytan. Undre världen är väl organiserad och styrs av makter och varelser som vanliga människor bara klassar som sagostoff.

Blood Money: Räkenskapens Tid är alltså ett experiment: Lyckas det är jag glad och mycket nöjd, misslyckas det så lär jag mig mycket nytt och ändrar på det som behöver ändras på. Jag lovar alltså inga mirakel, men dock en intrigspäckad och händelserik kväll.

Min ambition är att skriva rollerna och intrigerna så väl att jag själv inte behöver ingripa i lajvets skeenden. Dock inser jag att detta ändå kan bli nödvändigt. Om frågor uppkommer under lajvet så är det bara att fråga mig, men försök klura ut frågorna i tid så hinner jag svara på dem före lajvet. Jag siktar på att ha alla roller färdigskrivna och utskickade senast två veckor före lajvet så att alla har tid att förbereda sig ordentligt. Dock kommer jag i själva skrivprocessen att fråga ut alla spelare om deras preferenser och åsikter så antagligen kommer rollerna att vara ganska bekanta för spelarna redan före rollpappren skickas ut.

Jag hoppas att lajvet blir lyckat och för att det skall lyckas så krävs det att jag satsar (och det försöker jag göra). Jag hoppas därför också att spelarna tar sig tid att lära sig världen och sina roller och klura ut möjliga frågor och oklarheter i tid. På det sättet tror jag vi får ett trevligt lajv.

Foto