Vision

Blood Money: Ett nät av lögner är uppföljaren till Blood Money: Räkenskapens Tid som gick av stapeln i april i år. Räkenskapens tid var ett minilajv och samtidigt ett experiment för att utveckla Blood Money spelvärlden. Intresse fanns för minilajvet och en hel del fascinerande karaktärer föddes till liv. Tanken med Ett nät av lögner är nu att vidareutveckla världen med gamla och nya karaktärer, många spännande intriger och en utökad mytologi.

Världen kan klassas som en typ av mörk modern fantasy. Samhället liknar vårt eget men med en hotfull underton. I skuggorna gömmer sig monstrum och det kan vara svårt att veta vem man borde lita på eller vad man ska tro på. Mord och konspirationer är vanliga ting.

Lajvet kommer att hållas som ett pervasive lajv i centrum av Vasa ett veckoslut i november. Vi hoppas att på det här sättet låta spelarna själva ganska långt driva lajvets händelser. Lajvet kommer att vara i grunden intrigbaserat och därför flexibel i sin utformning.

Karaktärsutvecklingen kommer att ske i nära sammarbete med de anmälda deltagarna. Vi tar gärna emot tips och idéer då vi skriver karaktärsbeskrivningarna. En kort karaktärsbeskrivning får gärna kompletteras med en längre historia som sedan godkänns av spelledarna.

Vi hoppas att andra delen av Blood Money blir en succé och att världen fortsätter att utvecklas i en riktning som är både intressant och annorlunda. Rent praktiskt är det något nytt för spelledningen att ordna pervasive lajv så vi hoppas att allt flyter smidigt och att det blir roligt.

Foto