Guideline inför Clue

  1. *Det heter "mordmysterielajv" men vem är den människa som grubblar på ett mord innan man får informationen att ett sådant eventuellt skett?*

    Du har kommit till Winmill för att ett testamente skall läsas upp. När du anländer har du enligt din roll dina förväntningar på detta. Börjar det plötsligt höras att ett mord ligger bakom saker och ting reagerar du naturligtvis då du får den informationen.

    Det kan mycket väl vara så att din karaktär plötsligt känner att hen har en orsak att i ilska eller något annat ta livet av någon. Börja inte lajvet med att slå ihjäl folk. *Vill din karaktär verkligen ha livet av någon annan måste du kontrollera det med spelledningen först*. Får du ett ok så kan du spela på det och se om du lyckas.
  2. Håll all information om din karaktär för dej själv innan spelet startar. *Detta gäller både andra deltagare och, eftersom lajvet möjligtvis hålls flere gånger, utomstående. Undantaget till detta är om din karaktär råkar ha något väsentligt i ett gemensamt förflutet, eller en viss intrig tillsammans med en annan karaktär. Spelledningen meddelar då de involverade spelarna om vilka detaljer som kan diskuteras sinsemellan före lajvet om det känns nödvändigt. Allmänt känd information om de övriga karaktärerna kommer samtliga spelare få i samband med sina roller.
  3. Ny information: *Det kanhända att vissa spelare får ny nödvändig information just före lajvet startar eller under de två pauserna. Oroa dej inte för det. Det är inte mycket och är sådan information som även karaktären fått i sista hand och som vi för spänningens skull inte vill ge ut före i sista minuten.
  4. Frågor till spelledningen under lajvet: *Är du tvungen att off ställa frågor till spelledningen under själva lajvet sker det lämpligast under de två pauserna. Är omöjligt att vänta till det kom ihåg att spelledarna även spelar karaktärer och låt dem avsluta vad de håller på med innan du fångar deras uppmärksamhet och off framför ditt ärende.
Foto