Inledning

21-06-2008

"I en evighet har jag försökt förtränga det, men jag inser att det jag uppväckt aldrig kommer att lämna mig i ro. Varje steg jag försökt förekomma det, har det visat sig starkare. Alla planer jag har smitt för att snärja det, har det punkterat. Jag har dödat för det. Jag har varit dess bödel. Jag gav det min älskade hustru i hopp om att det skulle lämna mig ifred, men ändå fortsätter det att plåga mig.

Ur avgrunden fann jag skatter jag trodde var mina att behärska. I blindo och i girighet försakade jag mina principer och gjorde mig till ett ombud för denna sak. Mina nätter är fyllda av mardrömmar, och dagtid vet jag inte om jag längre kan skilja mardröm från verklighet. Hinnan mellan fantasi och den verkliga världen blir allt tunnare. Jag räds mitt psyke i lika hög grad som det jag blivit och det jag håller på att bli. Mina handlingar är fruktansvärda, men jag vet att ingen ånger jag någonsin kunde känna förmår vrida tiden tillbaka.

Med insikt om att min långa kamp aldrig kommer att bära frukt, tänker jag nu lämna denna existens i hopp om att Gud allsmäktig förbarmar sig över mig. Jag går från det liv som Gud har skänkt mig som den värste av förrädare, ja värre än Judas! De brott jag gjort mot Skapelsen skulle inte kunna återlösas ens om jag ägnade resten av mina dagar åt att botgöra dem.

Förlåt mig, Herre..."

(Antropologen Karl Lindbladhs dagbok, 1944-2008)


10.10.2010

Subject: Halloweenfest
From: dlindbl@abo.fi
Message: Hej! Känner ni för att lysa upp höstmörkret en smula? Såhär kring Halloween tänkte jag det vore på plats med en fest med halloweentema hemma hos mig. I dessa stressiga tider skulle det ge oss en chans att för en gångs skull komma samman. Festen är planerad hemma hos mig i min lägenhet i studentbyn. Varmt välkomna! / David Lindbladh

Foto