Praktisk info

Tid: Lajvet utspelar sig 10.7.2010. Spelare bör infinna sig på samlingsplatsen senast kl. 12:00 på lajvdagen. Lajvet beräknas börja kl. 14:00 och hålla på fram till ca 20:00.

Plats: Lajvet tar plats i närheten av spelledarens sommarstuga i Oravais. Denna sommarstuga fungerar som samlingsplats innan lajvet och debriefing-plats efter lajvet. Skyltning kommer att finnas.

Workshop: Inför lajvet ordnas en endagsworkshop 12.6.2010. Platsen är Kasernen, Korsholmsesplanaden 6-8, i den lilla salen. Workshopen pågår från klockan 10:00 fram till ca 18:00. Workshopen är öppen för alla, såväl de som anmält sig, överväger att anmäla sig och de som inte tänker komma men som vill arbeta med kulturen Lakaí.

Avgift: Avgiften för lajvet är 5 € för medlemmar och 10 € för ickemedlemmar. Avgiften betalas in till Elorias konto 567008-2190286 med referensnummer 11455. Om betalaren inte är den samma som deltagaren, skriv då deltagarens namn i meddelanderutan. Sista betalningsdag är 1.7.2010. I avgiften ingår ett mål mat.

Anmälning: Anmälningen är stängd! Lajvet har utspelat sig! Spelplatserna är begränsade till tio per spelomgång så det lönar sig att vara ute i tid. Observera att man även bör specificera vilken spelomgång man vill delta i (eller om man inte har någon särskild preferens). De som inte deltar i workshopen uppmanas, om möjligt, att anmäla sig till spelomgång två.

Rollskrivning: Spelledaren skriver åt varje spelare ett ytterst koncist rollskelett. Utgående från detta är det fritt fram att utveckla rollen med spelledarens överseende. Observera att rollerna i detta lajv kommer i andra hand och att rollen inte får överglänsa lajvet i sig.

Regler: I lajvet används DAL i den mån de tjänar något syfte.

Kläder: Grundtanken för kläderna är enkelhet, och designen går i höftskynke-barmkläde-huvudduk-toga-isch-stil. Kläderna skall vara gjorda av ytterst enkla, grova och naturvita bomullstyger (linne accepteras mer än väl). Kläderna skall spegla en kultur som egentligen inte har färdigheter att sy kläder.
De som deltar i workshopen får möjlighet att köpa passande material billigt på plats och ställe, samt att sy sina kläder med spelledaren till hands.
Sömnadsbeskrivningar och instruktioner kommer att dyka upp för de som syr sina kläder på egen hand.

Krav och begränsningar:
– Spelaren måste vara införstådd i syftet med detta lajv, på vilka sätt det skiljer sig från tidigare Eloria-arrangerade lajv och vara beredd att göra sitt bästa för att bidra till lajvet. Se texten Vision.
– Spelaren måste vara beredd att vistas under de primitiva förhållanden som lajvet utspelar sig i beträffande smuts, arbete, hygien och beklädnad.
– Glasögon är inte tillåtna under detta lajv. Alternativet är att använda ofärgade kontaktlinser eller att lajva utan glasögon. Observera att nedsatt syn kan användas som ett berikande element i lajvet.
– Alla former av piercings måste avlägsnas inför lajvet.
– Alla tatueringar måste täckas över för att inte synas under lajvet.
– Alla uppenbart onaturliga hårfärger är otillåtna såvida de inte täcks över med en huvudduk som bärs under hela lajvet. Naturliga variationer av rött hår accepteras.

Mat och dryck: Ett ordentligt mål mat kommer att tillredas och ätas IN-lajv. Utöver detta kommer vatten att finnas i riklig mängd. Spelare bör vid anmälningen meddela eventuella allergier.

Hygien: Den kroppsliga hygienen kommer under den korta tid som lajvet pågår att vara under det västerländska samhällets standard. Avträdet som finns till förfogande kommer att vara ett "inrett" buskage. Observera att möjlighet att tvätta händerna kommer att finnas och att hygienen kring matlagningen kommer att vara tillräcklig.

Frågor: Frågor ställs företrädesvis på lajvets forumtråd eller direkt till spelledaren.

Kontakt:

Anders "Andevandraren" Karls
E-post: anders_and(at)hotmail.com

Foto