Inledning

Du lever inte längre. Men inte är du död heller. Du har länge känt dig ensam, du har varit ovanlig. Du har inte haft någon vän eller någon att dela det eviga livets gåva med. Kanske är det därför den gåvan i vissa fall refereras till som "en förbannelse"?

Men nu har du kommit till Åbo. Du trodde att du var ensam i hela staden med din gåva. Du hade fel. Det har visat sig att du inte är ensam trots allt, det finns fler som delar gåvan. Du kan inte säga hur många det är, men de finns där ute i Åbonatten.

Hur kommer man bäst i kontakt med dem? Gåva eller ej, isen måste brytas om du inte vill förbli ensam under de kommande årtusendena. Kanske skulle man försöka komma i kontakt med dem på samma sätt som man kom i kontakt med andra människor under sitt liv? Låt det bli en vild natt i Åbo! Låt det bli fest och sång och sent in på småtimmarna!


I Vampires Night Out möts ett gäng vampyrer på nattklubben. De är där av olika orsaker men mest nog för att ha roligt. Tanken med lajvet är att ha kul tillsammans och släppa loss (IN-lajv). Man kunde säga att lajvets tema är "exploring the humorous side of vampirism". I stället för invecklade intriger och långa karaktärsbeskrivningar kommer lajvet att bygga på fri improvisation och utvecklandet av en bra berättelse. Vi vill skapa en lättsam och avslappnad stämning för spelarna.

Lajvet är baserat i Blood Money men är fristående från den pågående lajvserien om Finlands Lönnmördargille.

Spelledare

Johan Anderssén johan.anderssen(at)gmail.com
Johanna Granvik zimlor88(at)hotmail.com

Foto