Inledning

Vintern har varit lång och tung för alla i den lilla byn Erdos. Men solen har igen börjat stiga högre på himlen och man har börja känna hur de sydliga vindarna har börjat svepa norrut för att tina bort snön, som ligger som ett tjockt täcke över hela landskapet.

En förväntan har börjat sprida sig i byn. En väntan på det första vårtecknet: sånglärkan. Och mycket riktigt tog det inte många dagar förrän man hörde sånglärkans glada kvitter i byn. Ryktet spred sig som en löpeld och det dröjde inte länge förrän by äldsten hade utropat att ikväll skulle det bli fest på värdshuset Glada Galten, som låg en bit utanför byn vid den gamla handelsvägen. Alla verkade glada över denna nyhet och man begav sig hem för att förbereda sig för kvällens festlighet på värdshuset.

Men samtidigt så drog sig ett antal främlingar allt närmare byn och värdshuset. Vad som förde hit dessa främlingar kunde man bara ana sig till, men en sak var säker. Deras närvaro skulle komma att orsaka mycket prat denna kväll på Glada Galten.

Trots att byn fröjdades åt vårens första tecken så var allting i landet Darioc inte frid och fröjd. Det talades om krig med grannländerna och om onda tider som var på kommande. Men dessa saker skulle väl inte kunna påverka feststämningen på Glada Galten en dag som denna. Eller kunde de?

Detta skall bli en kväll när det ska pratas, skvallras och sjungas. En kväll bland dryckesbröder och tärningsspel.

Foto