Praktisk info

Datum: 11-12.3.2011

Längd: ~ 6 timmar

Plats: Kajane lägerområde i Pörtom

Genre: Medeltida fantasy

Deltagarmängd: Minimum deltagare är 12, max 23 stycken

Transport & vägbeskrivning:

Spelarna skall ta sig på egen hand till lajvplatsen på själva lajvdagen. Spelarna bör vara på plats senast kl. 12.00 på dagen. En vägbeskrivning till själva lajvstället följer här nedan.

Ni färdas söderut från Vasa längs Björneborgsvägen, även känd som riksåttan eller E8. Från Vasa stads centrum färdas ni en sträcka på ca 40 km.

Avtagsvägen till stugan där lajvet utspelar sig ligger ungefär 5 km före man når centrala Pörtom, men redan då man når Sorvari (en liten by) bör man bli uppmärksam. 2-3 km efter Sorvari kommer man till ett pyttelitet ställe som heter Alholm och här någonstans skall avtagsvägen finnas. Ni kommer på vänster sida (förutsatt att ni kommer körande norrifrån) snart att se ett mycket kantigt egnahemshus. Förnuftet kallar det en förvuxen skokartong. Genast därefter finns en liten skylt till höger där det står Kajane. Sväng in här!

Om ni till er vänstra sida ser en stor skylt med B&B (Bed and Breakfast) så har ni kört ungefär 100 m för långt. Sväng då om!

Väl inne på denna skogsväg som leder till Kajane är det bara att köra. Fortsätt rakt fram, sväng inte in till pälsfarmen! Ni kommer snart fram till en mycket vettigare korsning. Där mittemellan vägarna finns ett grilltak, som fungerar som ett ypperligt vägmärke. Sväng höger och fortsätt köra!

Platsen kommer att vara beläget till vänster om denna väg och syns kanske inte vid första anblicken. Ni kommer dock, om era ögon är uppmärksamma, att se en grön skylt med några träd på. Sväng vänster vid nästa korsning. Efter bara några tiotals meter är ni framme. Troligtvis kommer ni att se spelledarnas bilar parkerade efter denna väg. Följ deras exempel och ställ era bilar efter deras. Vi välkommnar er till Glada Galten.

Lajvet och debrief

Lajvet kommer att börja ca. kl. 16.00 efter personliga genomgångar och genomgång av lajvområdet. Lajvet kommer att sluta när lajvaren själv vill, men vi ser gärna att alla spelar så länge som möjligt. Om det drar ut till sent på natten så då gör det det. Ifall man vill gå och sova tidigt så är det ingenting som hindrar att man gör det. Debriefen kommer att hållas kl. 10.00 på söndag morgon på lajvplatsen.

Workshop

Det kommer att hållas en workshop inför själva lajvet. Den kommer att hållas på fredag kväll den 11.3. kl. 18.00-21.00. Workshoppen kommer att hållas någonstans i Vasa området, platsen är ännu oklar. Avsikten med workshoppen är att alla deltagare skall komma samman kvällen före lajvet och förfriska sitt minne när det gäller sånger och tärningsspel. Workshoppen är inte på något sätt obligatorisk men vi hoppas på att så många som möjligt har möjlighet att komma och närvara för att sedan under själva lajvet få njuta mera av stämningen.

Som en viktig notis så kan det vara bra för folk att ha med sig egna tärningar till själva lajvet, eftersom det säkerligen kommer att bli en hel del spelande under själva lajvet.

Övernattning & bekvämligheter

Övernattning kommer att ske på lajvplatsen. Det finns plats såväl i huvudbyggnaden och i bastun. Båda kommer att vara uppvärmda så att ingen kommer att behöva frysa. Det rekommenderas att alla tar med sig egna sovsäckar och övernattningssaker eftersom det inte finns att tillgå på plats och ställe. Dessa behöver inte vara IN-lajviga, om man inte vill det. Allt sovande kommer att ske OFF-lajv.

Eftersom det kommer att vara mitt i smällkalla vintern som vi lajvar så rekommenderar vi att folk har med sig varma kläder eftersom det kan ske lajvande både inom och utomhus.

Sanitet

Det finns utedass på själva lajvplatsen, men inget rinnande vatten, endast källvatten såvida det inte är fruset. Det rekommenderas att man tar med sig eget vatten att dricka och vid behov för att tvätta sig med ifall man vill. I övrigt så har man med sig de hygienartiklar som man behöver.

Mat och dryck

Det kommer att serveras mat och dryck under lajvets gång. Vi ber dock att man i samband med sin anmälan meddelar om eventuella allergier. Det finns också möjlighet till grillning utomhus så ifall någon vill så får man ta med sig egen mat som man kan grilla. Maten bör vara inpackad så IN-lajvigt som möjligt. Man bör också ha med sig egen mat för morgonen efter lajvet samt mat som man kan äta före själva lajvet börjar. Det finns spis på plats, men ingen mikro.

Spelledare

Calle Tengman

Kevin Smulter

Foto