Vision

Ge lajvet tillbaka till spelarna.

Tanken med lajvet är att ge ansvaret för lajvet tillbaka till spelarna. NI ska se till att lajvet blir bra. NI ska skriva era roller. Lajvet blir endast så lyckat som DU är beredd att göra det.

Vad betyder det här i praktiken?

Förutom att du skriver din egen roll och en del av dina egna intriger så innebär det även att förutbestämda händelser kommer att hållas till ett asbolut minimum. Det innebär också att SL kommer att ha en ytterst passiv roll under lajvet utan att försöka påverka spelets gång överhuvudtaget.

Det innebär även att ni får fritt intrigera och prata ihop er före lajvet, delvis inom de självskrivna grupperna, men också grupper sinsemellan. SL kommer INTE att arrangera gruppmöten.

SL kommer att skriva intriger för alla roller, men uppmuntrar även dig att skriva dina egna. Alla intriger bör dock skickas till SL inom utsatt deadline. Detta gäller såväl personliga intriger som gruppintriger.

En lajvupplevlese blir ofta djupare och intressantare ju bättre förberedd man är. Så för att din egen lajvupplevelse ska bli så rik som möjligt så kan det löna sig att läsa sig på. Läs Sandman, läs bakgrundsfakta till din karaktär. Ett bra knep är att göra anteckningar medan man läser. Det fina med det här lajvet är att det finns oändligt med litteratur. Visst kan man komma på lajvet och ha kul även om man endast läst det som står på wikipedia, men jag rekommenderar kraftigt att man läser åtminstone en del Sandman, också av den enkla orsaken att serieböckerna är grymt bra. Samma gäller din roll, den blir just så magisk och djup som du väljer att göra den. Jag upprepar det jag skrev tidigare; lajvet blir endast så lyckat som DU är beredd att göra det.

Se det lite som ett test, hur bra kan vi agera då huvudansvaret ligger på oss själva att skapa en bra upplevelse?

Foto