Praktisk info

Tid: Lajvet utspelar sig lördagen 4.8.2012. Spelare bör infinna sig på samlingsplatsen senast 11:00 på lajvdagen för förberedelser. Spelet beräknas börja 14:00 och hålla på fram till 18:00.

Plats: Lajvet äger rum på Mordersör i närheten av spelledarens sommarstuga i Oravais. Denna sommarstuga fungerar som samlingsplats innan lajvet och debriefing-plats efter lajvet. Vägbeskrivning till sommarstugan hittar ni här.

Avgift: Avgiften för lajvet är 8 € för medlemmar och 12 € för ickemedlemmar. Avgiften betalas in till Elorias konto 567008-2190286 med referensnummer 11455. Om betalaren inte är den samma som deltagaren, skriv då deltagarens namn i meddelanderutan. Sista betalningsdag är 28.7.2012. I avgiften ingår ett mål mat.

Anmälning: Anmälan till lajvet sker här innan 28.7.2012. Maxantalet spelare är 10 stycken.

Rollskrivning: Spelledaren skriver åt varje spelare ett rollskelett som skickas ut några dagar före lajvet. Utgående från rollskelettet är det fritt fram att utveckla rollen på egen hand, men observera att rollerna i detta lajv kommer i andra hand och att rollerna inte får överglänsa lajvet i sig.

För att underlätta de praktiska göromålen under lajvet, såsom matlagning och byggande av hydda, så kommer också ett infopaket att skickas ut i samband med rollskeletten.

Kulturtexter: Kulturen Lakaí finns beskriven i detta PDF-dokument och alla deltagare bör bekanta sig med innehållet. Observera dock att mycket av innehållet är oväsentligt och att de viktigaste kapitlen är "Vardag" och "Religion". Spelledaren förbehåller sig rätten till justeringar i kulturtexterna fram till lajvet.

Regler: I lajvet används DAL i den mån de tjänar något syfte.

Mat och dryck: Ett ordentligt mål mat kommer att tillredas och ätas IN-lajv. Utöver detta kommer vatten att finnas i riklig mängd. Spelare bör vid anmälningen meddela eventuella allergier och dieter.

Hygien: Deltagarna i detta lajv bör vara beredda att bli inkletade med lera och således kommer den kroppsliga hygienen att vara under det västerländska samhällets standard. Avträdet som finns till förfogande kommer att vara ett inrett buskage, men möjlighet att tvätta händerna kommer att finnas. Hygienen kring matlagningen kommer att vara tillräcklig.

Efter lajvet finns det möjlighet att simma, bada bastu och tvätta sig.

Begränsningar

  • Glasögon är inte tillåtna under detta lajv. Alternativet är att använda ofärgade kontaktlinser eller att lajva utan glasögon.
  • Alla former av piercingar måste avlägsnas inför lajvet.
  • Alla tatueringar måste täckas över för att inte synas under lajvet.
  • Alla uppenbart onaturliga hårfärger är otillåtna såvida de inte täcks över med en huvudduk som bärs under hela lajvet. Naturliga variationer av rött hår accepteras.
  • Alla övriga uppenbart moderna element är också förbjudna.

Kläder

Kläderna för Inipi är enkla, primitiva och sparsamma. Som basplagg bärs ett höftskynke enligt denna modell, men därtill kan man även improvisera fram barmkläden, huvudbonader, fotdon och övrigt man behöver för att exempelvis dölja tatueringar.

Samtliga kläder görs av naturvitt bomulls- eller linnetyg, t.ex. lakanstyg, med primitiva handsömmar och en allmän känsla av oprofessionallism. Folket vi lajvar saknar förmåga att tillverka bra kläder och därför byggs plaggen upp av rivna tygstycken med osäkrade kanter.

Som fotdon får inte vanliga lajvskor användas utan även här måste dessa göras genom att vira tyg eller mjukt läder kring fötterna. Det är dock bevisligen möjligt att lajva barfota på lajvplatsen.

Bildgalleriet för 2010-års spelomgång ger bra grund för tillverkandet av kläder. Observera också att kläderna gärna får smutsas ner eller tonas lite mörkare för att se mer naturliga ut; sjukhusvitt passar sig inte.

Frågor: Frågor ställs företrädesvis på lajvets forumtråd eller direkt till spelledaren.

Kontakt

Anders "Aboriginen" Karls
E-post: anders.alf.karls(at)gmail.com

Foto