Roller

På det här lajvet kommer du att spela dig själv.
...Ungefär.

Tanken är att alla ska spela sig själva, med en par mindre förändringar. Den största förändringen i världen (som du känner till) är att Eloria inte existerar, och därför ser din bekantskapskrets eventuellt lite annorlunda ut pga. det. Eller inte alls, det beror på hur insyltad du råkar vara i föreningsangelägenheter. Det kommer också att finnas andra saker som förändrats, som inte stämmer överens med hur det är i verkliga livet, men det är sådant som du kommer få reda på under sagans gång.

Det som du förväntas göra i förberedelseväg för det här lajvet är att skriva ihop en kort "karaktärsbeskrivning" över dig själv. Det här behöver ingalunda vara nåt personligt eller långt, utan är mera ett sätt för SL att hålla koll på vem det är hon har att göra med, och för att kunna bestämma vem av de andra spelarna du kommer känna. När du är född, var du gått i skola, om du haft syskon, var du jobbar/studerar, fritidssysselsättningar, dina närmaste relationer osv. SL vill inte veta nåt du inte skulle berätta till i princip vem som helst som du nyss träffat.

Märk väl att det inte finns nåt tvång på att tala sanning i din karaktärsbeskrivning, men ifall du ändrar på något så förväntas du själv komma ihåg det, och klara av att spela på den förändring som om den var del av ditt naturliga liv. Vissa saker kanske också är en del av en naturlig förändring i och med att Eloria-bekantskapskretsen inte existerar. Alla sådana förändringar bör nämnas i din karaktärsbeskrivning! Det är helt upp till var och en hur mycket man sätter med, och om man inte bekväm med att skriva vissa punkter är det bara att lämna bort dem. I mångt och mycket görs det här mera i självanalyssyfte än nåt annat!

Observera dock att SL till viss mån kommer sträva efter att messa med din bakgrundshistoria, och om du därför väljer att inte dela med dig så mycket, eller mest hitta på (vilket är helt ok) så betyder det antagligen att din bakgrund inte ändras så mycket. Det är på så vis en smaksak – om du föredrar en högre grad av "mindfuck" är du välkommen att skriva mer, och sanningsenligt! I vilket fall som helst önskar SL att du även sätter med namn och kontaktuppgifter till en kontaktperson till dig, gärna någon som bor i samma hushåll, annars en nära vän eller förälder.

Exempel på karaktärsbeskrivning:
Jag heter Fridolf Lund och föddes 10.4 1988 i Smedsby, mina föräldrar heter Anna och Oskar och de är lärare. Jag växte upp i Smedsby och gick i Korsholms skola, för stunden går jag på Övningsskolans gymnasium på musiklinjen. Jag har en äldre bror som heter Gustav (han är 22) och en yngre syster som heter Alina (hon är 14). På fritiden sysslar jag med scouting och orientering. Min bästa vän heter Yngve och vi träffades på ett scoutläger (egentligen träffades vi på ett lajv) för 2 år sedan. Till hösten tänkte jag börja studera på Hanken ifall jag slipper in. Jag bor hemma, och min pappas emailadress är pappa@home.fi.

Foto