Roller

Eftersom Drakmåne är en fortsättning på Den objudna gästen är vissa roller reserverade åt dem som spelade dem tidigare. Med resten av rollerna gäller först till kvarn-principen. Rollskrivandet ska inte behöva ta mycket tid för spelaren, huvudsaken är att spelaren själv har ett hum om sin egen roll. Rollen kommer att skrivas av såväl spelledningen som av spelaren själv. Ifall spelaren inte vill skriva rollen själv kan spelledningen göra det. Rollskrivandet har tre skeden:

  1. Ett rollskelett kommer att skrivas av spelledningen och skickas till spelaren. Skelettet är kort och innehåller egentligen endast en sekvens ur dennes liv för att spelaren ska få en inblick i hur rollen tänker och känner.
  2. Spelaren kompletterar rollen så långt han/hon själv vill och skickar den tillbaka till spelledningen. Bakgrunden behöver inte vara längre än 1-2 A4 sidor lång. Den kan också bra vara i punktform ifall man inte vill lägga ner mycket tid på den.
  3. Spelledningen färdigställer rollen med eventuella intriger och tillägg och skickar tillbaka den färdiga rollen till spelaren.

Ifall man har frågor eller fastnat i skrivandet kan man alltid kontakta spelledaren för att diskutera vidare om sin roll. INGET är helt hugget i sten, så ifall man har en egen vision eller idé om sin valda roll så berätta gärna så kokar vi tillsammans ihop något spännande som passar både min tanke om rollen och din vision av vad du vill spela.

Rollista

Rött = tagna roller

Värdshusvärd
Värdshusvärdens dotter
Piga
Berbersk kapten
Berbersk soldat 1
Berbersk soldat 2
Sendransk chefsprisjägare
Sendransk prisjägare 1
Sendransk prisjägare 2
Erasisk handelsman
Handelskvinna 1
Handelskvinna 2
Handelskvinna 3
Kringresande

Ung man: Glad och med kvicka kommentarer, åtföljd av en rejäl klunk av värdshuset bästa öl och ett par kast med tärningarna är din vardag. Med ett trevligt sätt så passar du fint in i vilket sällskap som helst.
Ung kvinna
Stadsvakt 1
Stadsvakt 2

Präst/prästinna: Nyexaminerad och redo att sprida gudarnas ord tar du dig an utmaningen att rädda de arma själar som irrat sig in på fel stigar. Din elementalgud Giall uppmanar sina trogna att vara återhållsamma och eftertänksamma och du tänker följa dennes ord till punkt och pricka.
Sendransk handelsman, Avindon
Sendransk adelskvinna, Eranna
Sendransk jycklare, Airuen
Sendransk adelsman, Harlan
Gargonsk dansös, Nubia

Ifall du funderar över något angående rollerna så tveka inte att kontakta spelledningen. Allt kan ändras så att alla får vad vill ha utav lajvet. Inget är helt slaget i sten och oföränderligt.

Foto