Om lajvet

En arrangör, tolv spelare, ett olöst mord. Kill your Darlings är ett intrigtätt lajv med stor fokus på karaktärsspel, intressanta relationer och konspirerande, och med vissa inslag av action och möjliga episka uppgöranden.


Du är en mördare. Om du inte är en mördare, så arbetar du med något annat inom lönnmördarorganisationen Bast och har daglig kontakt med organisationens lönnmördare. Organisationen är ett familjeföretag och kärnan av de som arbetar inom den är familjen Stridh som också grundade organisationen under 1950-talet.

Bast har under många år styrts av David Stridh, familjens och organisationens överhuvud. Hans äldsta dotter Elisabeth har sedan hon föddes varit den som är menad att ta över och har under sitt liv förberett sig för detta. David har nu dött. Man tror att han blivit mördad. Man tror att mördaren är någon inom Bast, men ingen vet vem. Basts lönnmördares kännetecken är att lämna efter sig en glaskula, ett så kallat kattöga, och man fann precis en sådan i Davids hand då han hittades död.

Lajvet utspelar sig precis efter Davids begravning, där nära och kära inom organisationen träffas efteråt för en middag och umgänge. Kanske är detta dagen då ni får veta dödsorsaken? Och hur var det med testamentet? Många har frågor. Förhoppningsvis finns det också många svar…


Lajvet Kill your Darlings är importerat från Sverige och sattes upp första gången i Kramfors den 8 december 2012. Lajvet hade då 10 deltagare. Författare och spelledare var Johanna Nyberg-Hamrén, en mycket skicklig och erfaren lajvarrangör och -författare. Lajvet var mycket spännande och omtyckt av deltagarna.

Foto