Utrustning

Här har vi kort beskrivit vad som kan vara bra att ha med på lajvet.

Lajvkläder

Helt klassiska medeltida lajvkläder som gäller.

För Sinthas (grupp 1), gäller det för flickorna att hitta pösiga blusar och vida kjolar och pojkarna får gärna ha väst och/eller pösig skjorta.

Extra klädsel kan vara stora smycken och pengabälten och också pojkarna kan ha guldringar i öronen eller ringar på fingrarna. Extra klädsel för flickorna kan vara en underbust eller väst.

För Syskonen (grupp 2) så gäller klassiska medeltida kläder i naturnära färger som grönt och brunt.

Rekvisita

Det kommer att stå i rollen ifall man har vapen på sig eller inte. Ifall inget står i din roll, lämna vapnen hemma.

Stämningshöjande (normala) medeltida saker som väskor, musikinstrument, tärningar osv. är fritt fram att ta med. Ifall man är tveksam så fråga.

Mat

Ett kvällsmål ingår i avgiften, men det rekommenderas att spelarna själva tar med sig något lätt att äta till middag samt frukost. Det kommer också att serveras dricka i form av mjöd saft och vatten under lajvet.

Självklart så får ju spelaren också ta med sig annat medeltidaktigt tilltugg utöver det som SL erbjuder.

Sovsaker

Eftersom vi sover inlajv så vill vi också att sovsakerna är medeltida (t.ex. filtar och fällar). Men av erfarenhet från andra lajv så vet vi att det oftast blir väldigt varmt uppe på loftet så det behövs nog inga stora mängder av sovsaker.

OFF-saker

Eftersom lajvet ändå är så pass långt så kan det behövas moderna saker som mediciner och hygienartiklar med. Ta med det nödvändigaste och förvara det i en OFF-påse. Resterande saker som kläder och dylikt förvaras i bilarna som kommer stå en bit bort.

Foto