Vision

Själva lajvet kommer att utspela sig i Eya ca 300 år innan lajven "Den Objudne gästen" och "Drakmåne" utspelade sig. Platsen kommer att vara en jaktstuga som en grupp unga av Sinthas-folket har sökt sig till för att umgås och ha kul. Samtidigt kommer några syskon från en närliggande by till samma jaktstuga för att söka skydd inför natten. Kulturkrocken som då kommer att uppstå mellan de två grupperna kommer förhoppningsvis att bli en äventyrlig upplevelse för både bysbarn och Sinthas.

Med detta lajv vill vi lite testa på att gå tillbaka i Eloria-tiden till när rollerna var färdigskrivna redan när man anmälde sig (eller, mer eller mindre färdiga i alla fall) och när vapen ännu var rätt sällsynta på lajv.

Det vi strävar efter är att skapa ett stämningslajv med fokus på relationer och allmänt umgänge. Tanken är att det inte ska ske några riktiga strider, därför kommer också väldigt få vapen att finnas på plats (det betyder ju dock inte att det inte kommer finnas möjligheter till slagsmål). Lajvet kommer att utspela sig inomhus, men utan att vara ett värdshuslajv. Temat för lajvet kommer att vara ett stämningslajv med inslag av medeltida high fantasy.

Vi kommer egentligen inte ha några skriptade händelser under lajvet utan det är helt upp till spelaren själv att spela på sin karaktär hur mycket eller lite man vill för att få saker att hända. Vi kommer dock att försöka lätta upp stämningen så mycket som möjligt så att man som spelare verkligen kan ta ut svängarna.

OBS! Eftersom vi ändå spelar i Eya så kommer drakar, drakryttare och andra magiska väsen mer eller mindre förekomma på lajvet. Dessa är dock främst till för att ge möjligheten till spelarna att utforska sociala koncept som etik, moral och lojalitet.

Så, vad säger ni? Kommer ni med och dansar med oss i Norrskenet den 6:e december?

Foto