Utrustning

Utrustning in-lajv

Allmänt

Alla vapen ska visas upp och godkännas av SL! Likaså alla annan utrustning som det är tänkt att ska användas till annat än rekvisita/accessoarer.

Fångar

Alla fångar härstammar från olika delar av världen, därför kan även kläderna variera rätt mycket. I regel gäller mörkare och tjockare kläder desto längre norrut man kommer, samt att ju klarare färg ni har på kläderna desto förmögnare är/var ni. Likaså borde era kläder vara trasigare och smutsigare desto längre ni har vistats i Månborgen.

Ni kommer ha fått behålla få eller inga av era ägodelar. Vill ni kan ni ta med ägodelar till karaktären som blivit insamlade av gråriddarna, men vill ni behålla dem själva så ska det vara ytterst få och diskreta saker.

Gråriddare

Precis som fångarna så härstammar Gråriddarna från alla delar av världen. Därför är klädvalet rätt fritt. Gråriddarna har däremot råd att klä sig dyrare, även om det kanske inte alltid är så praktiskt med tanke på deras yrke (men är karaktären fåfäng så är den).

Alla gråriddare har en grå kappa (bild kommer), spelarna får gärna själva tillverka en sådan till sig men SL ska försöka hitta på alternativ.

Gråriddare kommer på det sättet inte ha ett eget rum (utom då möjligen ledarna) och därför ska all rekvisita och alla karaktärens ägodelar som ni vill ha med i spelet bäras av spelarna själva. Så fundera på vad era karaktärer alltid har med sig.

Utrustning off-lajv

Eftersom det handlar om en hel helgs aktivitet så finns det vissa saker som skulle vara bra att ta med sig:

  • Mat eller pengar till mat. Vi kommer ordna matpauser under helgen, men det är upp till spelarna att ordna med själva maten. Micro kommer att finnas på plats, men för övriga gäller det nog att hämta mat från närmsta matställen.
  • Sovsaker. Eftersom vi inte lajvar under natten så går det bra med moderna sovsaker. SL erbjuder sovplatser så långt det räcker, sedan är det golvplatser som gäller. Men alla som önskar kommer nog rymmas in i SLs hem.
  • Hygienartiklar och övrigt. Helt enkelt saker som gör att ni överlever hemifrån en helg. Tandborste, telefon, mediciner och sånt.
Foto