Inledning

Förberedelserna för festen Fjärrendesmålet är i full färd i den lilla byn Milheim. Runtom byn ligger en gammal skog där många av byborna säger att det bor väsen men ingen har någonsin sett ett väsen, förrän nu. Barnen i byn har börjat säga att de sett väsen i skogsbrynet och att ett par av dem har till och med talat och lekt med väsena. Men de vuxna lyssnade inte på barnens berättelser.

Alla väsen är inte snälla. Många av dem är ganska påhittiga och vissa är rent av elaka. Skogen är väsenas skog, någonting som människorna har glömt bort med tiden.

En morgon när byn börjar vakna så märker barnen att det har alla vuxna i byn är borta. Barnen sprang omkring och letade efter dem, men ingen av dem finns kvar.

Vart hade de tagit vägen? Hade någon tagit dem? Vad skulle hända med festen som alla gått och väntat på? Vad skulle de nu ta sig till?

"De är roliga, de där byborna", tänkte det lilla väsenet. "Men de har glömt bort vad det innebär att leva bland oss. Det är på tiden att vi påminner dem. Det här kommer att bli kul."

Med den tanken så sprang den lilla varelsen tillbaka in bland träden med en finurlig plan i huvudet. Han skulle hämta de andra och sedan skulle de nog se till att liva upp stämningen i byn.

Samtidigt var en grupp med unga elvárer på väg mot byn Milheim. De hade flytt från sitt hem i Silvannaesi som blivit överfallet av svartalfer. De skulle behöva bybornas hjälp för att kunna slå tillbaka svartalferna som hade förstört deras hem. Långa vägar hade de rest för att åter ta del av Fjärrendesmålet och för att få tillbaka Silvannaesis Hjärta, som finns någonstans i den lilla byn.

Foto