IN-game information: Allmänt

Spelvärlden

Giwerld är vad spelvärlden kallas i sin nutid. Spelvärlden består av sex länder, samt ett stort ödeland i nordöst. På kartan nedan syns endast de tre delar av världen som är relevanta för lajvet Ingenmansland , med andra ord Delanja , Gokra och ödelandet. Delanja är ett land som värdesätter utbildning och konst, medan den östra grannen Gokra värdesätter forskning och uppfinningar. Mer om dessa länder står under deras respektive kulturtexter.

Ödelandet, som allmänt kallas Ingenmansland , sägs vara fyllt av faror, och få som äventyrat dit har återvänt. Där sägs finnas monster, men också stora skatter. Detta är vad lajvet kommer basera sig på: personer i två länder har bestämt sig för att utforska detta ingemmansland trots de mytomspunna farorna.

En del av lajvets genre är steampunk och detta syns delvis i klädseln och delvis flintlåspistolerna som kommer finnas med på lajvet. Dessutom finns ju luftskeppet Stormryttaren. I delanjanska städer finns, tack vare ivriga uppfinnare, gasbelysning och en hel del metall används i dekorationer av bland annat fönster. Det som märks av i klädselväg är främst metallknappar, och dessutom använder speciellt luftskeppets besättning de så kallade flygarglasen (steampunk-goggles). Vi kommer gå in på detta djupare på vår blogg.

karta

Klicka på kartan för att se en större version!

Spetsöron

Spetsöron är ättlingar till telmarer som flytt över havet och senare återvänt till Giwerld. För dem är det forna Telmar dock inte mer än legender och sagor att berätta för de små om kvällarna. De föredrar dock att hålla dessa legender för sig själv. Man hittar spetsöronen främst i södra Gokra, men de finns utspridda över hela kontinenten. En orsak att många av dem valt att stanna i Gokra är att de känner sig accepterade där.

Själva ordet "spetsöra" var från början ett skällsord. Det användes innan folk förstod att spetsöronen inte var annorlunda än dem själva egentligen, förutom de lätt spetsiga öronen. Det tog dock inte länge innan de själva hade annammat ordet och börjat kalla sig själv spetsöron, eftersom de inte kände sig bekväma med att kalla sig telmarer.

Foto