Fraktioner

Klicka på bilderna för att komma till de enskilda fraktionssidorna.

WITNESS MONSTRUM

Witness

Den ena fraktionen kallas Witness och består av vanliga människor som kommit i kontakt med övernaturliga varelser. Eftersom samhället sedan länge slutat tro på sådana varelser, skulle dessa människors berättelser stämpla dem som galningar. Men de vet vad de har sett och vägrar att sitta passiva medan onämnda fasor attackerar oskyldiga offer. De kallar sig själva vittnen.

Efter hand känner vittnena hur någonting gammalt och undangömt vaknar inom dem. Det är som om den mänskliga naturen någon gång har utvecklat förmågor för att kunna skydda sig mot allsköns onaturligheter. Vad det betyder för det enskilda vittnet får tiden utvisa.

Monstrum

Den andra fraktionen kallas Monstrum och består av de övernaturliga varelser som existerar där ute, men som det nutida samhället glömt bort annat än som amsagor, mytologi och b-klass hollywood filmprojekt. Vi talar sådant som spöken, väsen, vampyrer och varelser som lever under folks sängar.

Monstrumen har vanligen urgamla rötter och deras krafter varierar. Vissa av dem använder "medfödda" förmågor, medan andra rent av praktiserar magi. Vissa kanske till och med ÄR magi. Deras framfart lämnar vanligen spår i omgivningen, men förklaras oftast bort av "logiska människor med bondförnuftet i behåll".

Naturen hos monstrum varierar, liksom även deras behov och agendor. En sak är klar, och det är att frekvensen av deras uppdykanden här i Vasa har ökat markant under den senare tiden. Vad man däremot inte vet är varför.

NPC

De som inte faller under någondera av ovanstående fraktioner kallas NPC (non-player character). Ifall de är mänskliga, utgör de representanter för myndigheter, organisationer, den lyckligt ovetande befolkningen, specialister, offer och andra sådana element som kan komma till mötes. Om de är övernaturliga, kan de vara okända element som kommer till spel när man minst anar det.

NPC-karaktärerna spelas vanligen av spelledningen, men också spelare från de olika fraktionerna kan ombes assistera med att tillfälligt spela en NPC-karaktär. Även om de flesta NPC-karaktärerna är tillfälliga, kan omständigheterna och storyns utveckling göra dem till ordinarie. De faller då under någondera av WITNESS eller MONSTRUM-fraktionerna.

Foto