Kapitel V: Skrivarguide för fae-väsen

Välkommen till fae-väsendenas förtrollade värld! Vilket enastående val du gjort som valt att spela dessa magiska varelser under WITNESS: Kapitel V – Dans på rosor. Sällan har det kommit en motsvarande chans emot för dig att förverkliga dina mest vrickade spelidéer. Att spela väsen är nämligen silly silly business.

Det finns bara en hake; du måste skriva rollen själv...

 

...men vi hjälper dig.

Följ bara instruktionerna nedan:

1) Copy-paste:a följande till nytt textdokument:

WITNESS: MONSTRUM
Spelare:
Roll: Fae-väsen
Rollnamn:
Styrande känsla:
Inre kärna:
Grupp:
Hustillhörighet:
Hovstatus:
Övrigt:
Önskemål:

2) Ta en idé från valfri källa med gammal skrock och mythologiska referenser. Allt går! Eller också kan du använda din oanvända roll från Sommarnatt (ifall du har sådan) som grund för denna karaktär. Sätt in det vid ÖVRIGT.

3) Ta HOVSTATUS från anmälan du gjort. Det kan vara rådgivare, småfurste, eller anhängare eller något annat som du anmält dig till. Om det är så, kanske det också följer ett husval med på köpet (fylls i vid HUSTILLHÖRIGHET). Finns det ingen automatisk hovstatus, skriv då "anhängare" vid HOVSTATUS.

4) Läs den inledande texten om Fae-väsen. Svara på frågorna; a) Vilken känsla är den starkaste styrande känslan i mitt väsen? (STYRANDE KÄNSLA) b) Vad kunde den inre kärnan bestå av? (INRE KÄRNA)

5) Läs texten om Fae-grupper. Vilken grupp väsen tillhör ditt väsen? (GRUPP)

6) Läs texten om Husen. Vilket/vilka hus tillhör du? Svara vid HUSTILLHÖRIGHET.

7) Ta dig gärna tid att läsa resten av texterna också. Det är inte nödvändigt för att spela rollen, men det kan hända att du får mera insikt i vad det är att vara ett fae-väsen.

8) Skriv in ÖNSKEMÅL, om sådana finns, så vet spelledningen att beakta dessa.

9) Skicka rollen till Ulrich_Wulff(at)hotmail.com. Vänta på retur, där spelledningen grubblat över rollen och skrivit in magi, intriger, kunskap och övrigt.

10) Klart! Börja fundera på vad för slags kläder du vill ha på dig.


» Tillbaka till Monstrumtexterna